Ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει, τόνισε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας.

 

«Ένας ακόμη άνθρωπος που ξέφυγε από την εμφύλια σύρραξη της πατρίδας του, χάνεται στη χώρα μας εξαιτίας μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που αδυνατεί ακόμη και να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής. Οι πράξεις και οι παραλείψεις της συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η επιχορήγηση από την Ε.Ε. προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ανέρχεται στα 1,6 δισ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι συνθήκες διαβίωσης στα hot-spots να είναι αυτές που αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

 

«Ας συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η ανικανότητά της δεν κοστίζει μόνο στη χώρα, αλλά κοστίζει, δυστυχώς, και σε ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Kλειδί» η επιλογή της κατάλληλης μεταφορικής
Επόμενο άρθροΑν τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία στην Ε.Ε.