«O κορονοϊός είναι εδώ και είναι πιο δυνατός από πριν, πρέπει να προσέξουμε», είπε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ο επίκουρος καθηγητής τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι αν δεν παίρναμε κανένα μέτρο θα μπορούσαμε να μπούμε στο 2ο κύμα ακόμη και μέσα σε αυτήν την εβδομάδα.

«Το γεγονός ότι ο διπλασιασμός των κρουσμάτων έχει χρειαστεί δύο βδομάδες για να συμβεί δείχνει ότι έχουμε καταφέρει τουλάχιστον μια επιβράδυνση, ελπίζω και ανακοπή της περαιτέρω αύξησης της επιδημίας», συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης λέγοντας πως είναι σημαντικό αυτήν τη στιγμή να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από αυτά που έχουμε πει, καθώς «τώρα είναι η χρονική στιγμή που το παιχνίδι μπορεί να χαθεί ή να κερδηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση μάσκας και τις αναφορές των επιστημόνων ότι η μάσκα αρχικά δεν ήταν απαραίτητη αλλά ότι τώρα είναι απαραίτητη, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η εμπειρία που είχαμε από τη χρήση της μάσκας από άλλους κορονοϊούς έδειχνε ότι η αποτελεσματικότητά της ήταν μέτρια, σε τέτοιο βαθμό που δεν δικαιολογούσε τη γενικευμένη χρήση της.

«Παρ’όλα αυτά, τους τελευταίους μήνες βγήκαν μελέτες που χωρίς καμία αμφιβολία δείχνουν το πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση της εάν και εφόσον γίνει γνωστά. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χρήση της μπορεί να ανακόψει την ανάγκη για ένα lockdown την κάνει το καλύτερο υποκατάστατο ενός lockdown», τόνισε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠιθανό κρούσμα κορωνοϊού στη Μονπελιέ
Επόμενο άρθροΈνταση ανάμεσα σε Αντετοκούνμπο και Χολ