Με μεγάλη πτώση συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, αλλά και το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Την ίδια ώρα, μειώνονται οι προσδοκίες ότι θα υπάρξει συμφωνία για πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί στις 619,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,17%. Ο τζίρος ανέρχεται στα 12,26 εκατ. ευρώ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 1,7% με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής να χάνουν 2,9%. Αυτή την ώρα χάνει 2,29% στις 363,85 μονάδες. Ολοι οι μεγάλοι δείκτες σε πτώση.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 2,29%, ο γερμανικός DAX -2,24%, ο γαλλικός CAC 40 -3%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 2,35% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με απώλειες 1,89%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν την τάση που επικράτησε χθες στην Wall Street, όπου η αβεβαιότητα για την οικονομία κράτησε χαμηλά τους δείκτες, ενώ πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά futures. Του Dow Jones σημειώνουν πτώση 107 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και τα futures του S&P 500 και του Nasdaq.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, ανέφερε χθες ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ και ότι Δημοράτες και Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να διαφωνούν σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Να κάνουμε λιγότερα λάθη κόντρα στη Μακάμπι»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απολογήθηκε ο ψυκτικός για τη δολοφονία 63χρονης πελάτισσάς του