Στοίχημα να μπει στην κινεζική κουζίνα

 

 

Ο κρόκος Κοζάνης θα φτάσει στα βάθη της ανατολής και συγκεκριμένα στην Κίνα.

 

Ειδικότερα, εντός του Μαΐου αναμένεται να καταφθάσουν στην αγορά της Κίνας οι πρώτες ποσότητες συσκευασμένου κρόκου Κοζάνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίηση των παραγωγών γι’ αυτή τη θετική – όπως τη χαρακτήρισε – εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο για μία νέα αγορά τεράστιας δυναμικής.

 

«Είμαστε οι πρώτοι από την Ελλάδα, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα που θα εξάγουμε στην Κίνα. Διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, το προϊόν μας πληροί όλες τις προδιαγραφές σύμφωνα με τους νόμους της Κίνας για να εισαχθεί στη συγκεκριμένη αγορά» ανέφερε ο κ. Πατσιούρας, προσθέτοντας ότι, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να «πέσουν» οι τελικές υπογραφές των αρμόδιων κινεζικών υπηρεσιών για να εισέλθει στην τελική της ευθεία, η διαδικασία εξαγωγής συσκευασμένου κρόκου Κοζάνης στην κινεζική αγορά.

 

«Μέχρι τα μέσα Μαΐου ίσως είμαστε σε θέση (σ.σ. με την ολοκλήρωση της υπογραφής των απαραίτητων εγγράφων) να εξάγουμε στην αγορά της Κίνας» είπε ο κ. Πατσιούρας, συμπληρώνοντας πως «πάμε σε μια χώρα που γνωρίζει τον κρόκο, τον χρησιμοποιεί, εισάγουν (κρόκο) εδώ και αρκετά χρόνια από το Ιράν, τον έχουν στα φαρμακεία, τον χρησιμοποιούν για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες».

 

Ο κ. Πατσιούρας τόνισε ότι στόχος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης δεν είναι μόνο η παρουσία του προϊόντος στα φαρμακεία, αλλά η αξιοποίησή του και στην Κινεζική κουζίνα. «Έχουμε αντιπρόσωπο ο οποίος εδώ και δυόμισι χρόνια κάνει προσπάθειες για να μπει ο κρόκος Κοζάνης στην Κινεζική κουζίνα, με αρχική στόχευση του Συνεταιρισμού η είσοδος του κρόκου Κοζάνης στις αγορές delicatessen. Θέλουμε εκείνα τα σημεία που πραγματικά αξίζει τον κόπο να εισέλθουμε» δήλωσε.

 

Άλλωστε, η υψηλή ποιότητα του κρόκου Κοζάνης που πιστοποιείται και από έρευνες του εξωτερικού αποτελεί από μόνη της, εγγύηση, για την επιτυχία της διαδικασίας αυτής. Εξίσου ενθαρρυντικό- κατά τον κ. Πατσιούρα- είναι το γεγονός ότι, τα στελέχη των Κινεζικών φορέων και υπηρεσιών του υπουργείου που επισκέφθηκαν την περιοχή και ενημερώθηκαν από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, έλαβαν όλα τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την υπεροχή του κρόκου Κοζάνης έναντι άλλων που κυκλοφορούν στην Κινεζική αγορά

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖημιές 3,59 εκατ. ευρώ το 2018 για τη Βαρβαρέσος
Επόμενο άρθροΟι δασμοί Τραμπ βλάπτουν και τις αμερικανικές επιχειρήσεις