Στο τουρκικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Μήτρογλου. Ο 30χρονος διεθνής επιθετικός, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο με την Γαλατσαράϊ, στην οποία θα παίζει μέχρι το καλοκαίρι του 2020 ως δανεικός από την Μαρσέιγ. Ο τουρκικός σύλλογος αναλαμβάνει να του καταβάλει τον μηνιαίο μισθό που φθάνει στις 380.000 ευρώ -όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο του με τους Μασσαλούς- ενώ όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός, θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει τον «Μητρο-γκολ» με κανονική μεταγραφή.

 

Με την ευκαιρία του δανεισμού του Μήτρογλου στην Γαλατασαράϊ, το «France Football», έκανε ένα …αριθμητικό αφιέρωμα στον Ελληνα άσο:

15: Τα εκατομμύρια που δαπάνησε η Μαρσέιγ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα, στις 31 Αυγούστου 2017. Εκτοτε, ο Μήτρογλου, αγωνίσθηκε σε 33 αναμετρήσεις του σαμπιονά και σημείωσε 12 γκολ.

121: Τόσα είναι τα λεπτά που μεσολαβούσαν ανάμεσα στα τέρματα που σημείωσε ο διεθνής άσος από το ντεμπούτο του στην Μαρσέιγ, στις 15 Οκτωβρίου 2017. Κανένας παίκτης της γαλλικής ομάδας δεν έχει καλύτερη επίδοση.

16: Τόσα είναι τα τέρματα που πέτυχε ο Μήτρογλου με την φανέλα της Μαρσέιγ, σε 50 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις. Εκ των οποίων, δώδεκα στο πρωτάθλημα, τρία στο κύπελλο κι ένα στο Λιγκ Καπ.

3: Τα γκολ που πέτυχε στην εφετινή περίοδο, σε 14 συμμετοχές. Πρόκειται για την μικρότερη …συγκομιδή στην καριέρα του, με ελάχιστη συμμετοχή τους 10 αγώνες.

75: Το ποσοστό (σ.σ. επί τοις 100) χαμένων «κλασσικών» ευκαιριών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Μήτρογλου απέτυχε να σκοράρει έξι στις οκτώ φορές που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Πρόκειται για την χειρότερη «επίδοση» παίκτη της Μαρσέιγ, με ελάχιστο αριθμό ευκαιριών τις πέντε φάσεις.

2406: Τα λεπτά που αγωνίσθηκε ο «Μητρο-γκολ» με την φανέλα της Μαρσέιγ, εκ των οποίων 1.370 λεπτά στο σαμπιονά. Κάτι που σημαίνει 41 λεπτά ανά αγώνα.

7: Οι φορές που επελέγη από τον Ρούντι Γκαρσιά στο αρχικό σχήμα της Μαρσέιγ, την εφετινή περίοδο.

3: Οι φορές που ήλθε σ΄ επαφή με την μπάλα σε ένα ολόκληρο ημίχρονο! Ηταν 22 Δεκεμβρίου 2018 και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ανζέ (1-1). Πρόκειται για την χειρότερη …επαφή με την μπάλα, που είχε παίκτης της Μαρσέιγ σε 45 λεπτά συμμετοχής.

0: Ο αριθμός των προσπαθειών προς την αντίπαλη εστία που …δεν έκανε ο Μήτρογλου σε 73 λεπτά συμμετοχής στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της Μαρσέιγ με την Λιλ (1-2). Σε αντιδιαστολή, ο Μάριο Μπαλοτέλι που τον αντικατέστησε, είχε -σε 20 λεπτά συμμετοχής- τέσσερις προσπάθειες κι ένα γκολ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ αποικισμός της Αμερικής σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους που έκανε πιο κρύο το κλίμα της Γης
Επόμενο άρθρο500 ανέργους προσλαμβάνει ο ΟΑΕΔ