Στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

 

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα. Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση, με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων, να είναι αδικαιολόγητα ψηλά.

 

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος στην ανάρτησή του.

 

Υπενθυμίζεαι ότι μιλώντας χθες σε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως η οικονομική πολιτική «εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

 

«Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχει Κωνσταντινούπολη, υπάρχει «Ισλαμπόλ»
Επόμενο άρθροΖητάνε τα ρέστα οι Τούρκοι για τις αντιδράσεις μετά το «γκιαούρηδες»