Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 18:08

Τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα -13 στον αριθμό- παρουσίασε την Παρασκευή η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου και τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Παναγιώτης Κονέ, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα.

Οι δύο επικεφαλής του φετινού σχεδιασμού της «Ένωσης» έκαναν τον απολογισμό των πεπραγμένων της ομάδας στη θερινή μεταγραφική περίοδο, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός από τη Βελέζ στον β’ προκριματικό Γύρο του Europa Conference League έδωσε περισσότερο κίνητρο στην ομάδα ως προς την ενίσχυσή της.

Παράλληλα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι «κιτρινόμαυροι» σε ακόμα μια προσθήκη από την αγορά των ελευθέρων.

Αναλυτικά, οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ μίλησαν για:

-το τι ρόλο έπαιξε η κακή εξέλιξη με τη Βελέζ:

Κονέ: «Το παιχνίδι με τη Βελέζ μας έδωσε περισσότερο κίνητρο. Ήταν πολύ στενάχωρο γεγονός για την ιστορία του κλαμπ. Δεν άλλαξε κάτι. Ο σχεδιασμός ήταν ένας, σε συνεννόηση με όλα τα μέλη της ομάδας που είχαν την ευθύνη. Η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί».

-το εάν θα γίνει άλλη μεταγραφή και το εάν έφταιξε η καθυστέρηση των μεταγραφών στον αποκλεισμό από τη Βελέζ:

Παπαδημητρίου: «Κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας. Ωστόσο, όσο είναι ανοιχτό το μεταγραφικό παράθυρο θα έχουμε κι εμείς ανοιχτά τα μάτια μας. Έχουμε κάνει την ανάλυσή μας εσωτερικά για τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Η ομάδα δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω».

Κονέ: «Τα πράγματα που έφταιξαν τα έχουμε συζητήσει μέσα στην ομάδα. Αλλά εγώ να επισημάνω ότι η μεταγραφική περίοδος διαρκεί 90 μέρες. Όσο κι αν θέλουμε να επισπεύσουμε τα πράγματα, πρέπει να χτυπάμε στο κατάλληλο τάιμινγκ».

-την απόκτηση του Τσούμπερ:

Παπαδημητρίου: «Η ΑΕΚ έδειξε αντανακλαστικά. Αυτό ήταν το πρώτο. Το δεύτερο ότι δείξαμε το ενδιαφέρον μας σε έναν παίκτη που πριν ένα μήνα δύσκολα θα έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα. Και προφανώς η οικονομική προσπάθεια από τον ιδιοκτήτη».

-τον Εντσάμ:

«Ο Εντσάμ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ένα προφίλ που μας ενδιέφερε. Αυτή η περίοδος τελείωσε. Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να είναι σωστή απέναντι στον Εντσάμ. Δεν πρέπει να στεκόμαστε ως οργανισμός σε παίκτες που δεν της ανήκουν. Ούτως ή άλλως φέραμε πολύ καλούς παίκτες».

Παπαδημητρίου: «Το θέμα με τον Εντσάμ δεν ήταν οικονομικό».

-τα αγωνιστικά κριτήρια που κινήθηκε η ΑΕΚ:

Κονέ: «Έγιναν πολλές συναντήσεις με τους ανθρώπους. Θέλαμε παίκτες με προσωπικότητα, παραστάσεις και εμπειρίες ώστε να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στις ανάγκες της ομάδας και στην ιστορία της. Επιλέξαμε αυτό το προφίλ. Θεωρούμε ότι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν θα δέσουν πολύ με τα παιδιά που έμειναν από την περυσινή σεζόν. Η δουλειά μας δεν τελειώνει σε μία μεταγραφική περίοδο. Η δουλειά μας συνεχίζεται».

Παπαδημητρίου: «Δουλέψαμε πάνω στο πλάνο που είχαμε αναλύσει εδώ σε αυτήν την αίθουσα με τον ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάνω σε αυτό κινηθήκαμε, φέραμε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Στο αθλητικό κομμάτι, θέλαμε ποδοσφαιριστές που να έχουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, γιατί πιστεύαμε ότι έλειπε και πιο αθλητικά παιδιά».

-το πώς κατέληξαν στον Μιλόγεβιτς:

Κονέ: «Ήταν κεντρική απόφαση και πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Υπήρξαν πολλές συναντήσεις».

Παπαδημητρίου: «Ο κ. Μιλόγεβιτς έχει πολλές επιτυχίες, ταιριάζει στο προφίλ μας και ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ.

-το εάν είναι στόχος το πρωτάθλημα:

Κονέ: «Θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία πρωταθλητισμού, γιατί αυτό αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε».

-την ΑΕΚ Β’:

Παπαδημητρίου: «Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι καινούργιο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μην συμμετέχει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Εγώ θα σας πω ότι ίσως είμαστε από τον ανταγωνισμό. Αυτή η απόφαση είναι για το μέλλον. Ήταν γενναία απόφαση να μην κατέβει η ομάδα της Κ19. Έχουμε κάνει αυτοκριτική. Πρέπει να δείξουμε υπομονή γιατί είναι ένα νέο εγχείρημα. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα δούμε ωραία πράγματα. Στην ΑΕΚ πρέπει να μην είμαστε ευχαριστημένοι ποτέ και να μην απογοητευόμαστε ποτέ. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε».

Μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις των παικτών:

Στάνκοβιτς: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα κλαμπ που ξέρει να διεκδικεί τίτλους».

Μήτογλου: «Είναι τιμή για μένα».

Τζαβέλλας: «Θα ήθελα να ευχαιρστήσω μέσα από την καρδιά μου τη διοίκηση και τον προπονητή για μια γενναία προσπάθεια να βρίσκομαι. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και υγεία».

Λε Ταλέκ: «Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους. Η ΑΕΚ έχει φτιάξει ένα καλό σύνολο».

Αραούχο: «Ακόμα μία φορά που βρίσκομαι εδώ. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου».

Χατζισαφί: «Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ»

Μισελέν: «Έχω έρθει σε μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν που έρχεται».

Άμραμπατ: «Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μεταγραφή ως ελεύθερος. Μου εξήγησαν το πρότζεκτ. Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και που θα γνωρίσω τον κόσμο της ΑΕΚ».

Τσούμπερ: «Είμαι και εγώ πραγματικά πολύ χαρούμενος. Άργησα να έρθω λόγω της εθνικής (σ.σ. Ελβετίας), ωστόσο τώρα είμαι εδώ».

Γέβτιτς: «Για μένα είναι λίγο πιο δύσκολο, επειδή ήρθα τελευταίος στην ομάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε καλή ομάδα».

Το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣκρέκας – Αν δεν δείξουμε σύνεση στη διαχείριση της ενέργειας τότε…