Στην κατοχή του Ντέιβιντ Μπέκαμ και της συζύγου του Βικτόριας Μπέκαμ πέρασε το μειοψηφικό μερίδιο που είχε μέχρι πρότινος συνεργάτης και δημιουργός του talent show «American Idol» Simon Fuller, εξασφαλίζοντάς του τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας.

 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε περίπου $50 εκατ. για το ποσοστό ύψους 33%, που είχε η εταιρεία XIX Entertainment του Fuller, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

 

Η εταιρεία XIX Entertainment ιδρύθηκε από τον Fuller, ο οποίος ως μάνατζερ δημιούργησε το ποπ συγκρότημα Spice Girls, στο οποίο συμμετείχε και η σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια.

 

Το ντιλ δίνει στον Μπέκαμ και τη σύζυγό του τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται τις συνεργασίες του. Αποτελείται από μερίδια στη Seven Global και David Beckam Ventures, ενώ περιλαμβάνει και μερίδιο στην Inter Miami, έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο που θα ξεκινήσει να παίζει στην αμερικανική Major League την επόμενη χρονιά.

 

Το πρώην αστέρι του αγγλικού ποδοσφαίρου, που έχει περισσότερους από 55 εκατ. ακόλουθους στο Instagram, είχε πρόσφατα δηλώσει στους Financial Times ότι η απόφασή του να αποσυρθεί ήρθε καθώς ήθελε να ξεκινήσει την «ανοικοδόμηση επιχειρήσεων». Τα νέα πρότζεκτ, όπως ο ρόλος του ως ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικού συλλόγου, είναι πίσω από την απόφασή του να πάρει τον έλεγχο της Beckham Brand Holdings, σύμφωνα με τις πηγές των FT.

 

H εταιρεία του Μπέκαμ είχε κέρδη προ φόρων £15,7 εκατ. το 2017, όταν και δημοσίευσε για τελευταία φορά κέρδη, σημειώνοντας πτώση 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, κατέβαλε £18,8 εκατ. στους μετόχους της το 2017, από £10,2 εκατ. το 2016.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Η Συμφωνία των Πρεσπών συνέπεια των ηγετικών ικανοτήτων Τσίπρα και Ζάεφ»
Επόμενο άρθροΟι βανδαλισμοί στο Κολωνάκι προκάλεσαν τις αντιδράσεις των εμπόρων