Το θέμα του είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας, Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Οπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου): «Οι Ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον».

Διότι «μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς» για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι».

Και το φετινό μήνυμα είναι μήνυμα που πρέπει να ακουστεί τώρα, μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι, μετά την περυσινή μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης «φέτος τα δεδομένα είναι πιο καθαρά: υπάρχει το εμβόλιο και η νόσηση συμπολιτών, που μας οδήγησαν στη λήψη της ξεκάθαρης απόφασης, να υλοποιήσουμε τη γιορτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα – Συστάσεις και καλλιεργητικές πρακτικές στη βαμβακοκαλλιέργεια
Επόμενο άρθροΆρης: Έφτασε ο Μπράμπετς