Ο πρόεδρος του ΣΥΔΕ κ. Ζήσης Δελήχας, πυρηνικός ιατρός, όπως είπε ανοίγοντας την ομιλία του- ήταν ένας από τους πέντε ομιλητές της πανεργατικής συγκέντρωσης, χθες.

Μίλησε τελευταίος και χειροκροτήθηκε!

Χειροκροτήθηκε, μόνο από την πλατεία και λίγο – ήμουν παρών- γιατί ζήτησε, ακόμη εν μέσω πανδημίας,  ΠΑΝΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ώστε να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που εξακολουθούν να είναι ανεμβολίαστοι και έχουν τεθεί σε αναστολή. Και να μην ξεπουληθεί η δημόσια υγεία στα τρωκτικά,κλπ.

Χειροκροτήθηκε γιατί αμφισβήτησε τα εμβόλια που έχουν σώσει και σώζουν δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, και ταυτόχρονα τα πρωτόκολλα που έχουν υιοθετηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Έχουν επιβληθεί, λέει, από τις φαρμακευτικές που κατασκευάζουν τα εμβόλια.

Ισοπέδωσε την έρευνα, τους επιστήμονες, τα πάντα. Με τρεις φράσεις.

Χειροκροτήθηκε και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους.

Και από εκείνους που έχασαν τους δικούς τους από τη πανδημία.

Γιατί το κεφάλαιο , τα συμφέροντα, οι πολυεθνικές φαρμακευτικές επιβάλλουν την τυραννία και θέλουν -άκουσον, άκουσον- να κάμψουν την αντίσταση στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας, θέτοντας σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγεινομικούς.

Ναι, για όσους δεν το γνωρίζαμε οι ανεμβολίαστοι υγιεινομικοί είναι τα θύματα της πλουτοκρατίας και των ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να τους εξαφανίσουν ή να κάμψουν τον αγώνα τους.

Πόσο κορόιδα και φοβισμένα ανθρωπάκια είμαστε όλοι όσοι τρομοκρατηθήκαμε από το σχέδιο συνομωσίας και σπεύσαμε να εμβολιαστούμε για να σωθούμε, να σωθούν οι δικοί μας , οι συνάνθρωποί μας.

Πόσο «υπαλληλίσκοι» του συστήματος, των συμφερόντων και δεν ξέρω εγώ τίνος άλλου είναι όλοι οι επιστήμονες του κόσμου- η συντριπτική πλειοψηφία για να ακριβολογούμε, γιατί «Δελήχηδες» υπάρχουν παντού –   που μας έπεισαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη να μας πείσουν να εμβολιαστούμε. Και μαζί με εμάς έπεισαν και τους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.

Και ευτυχώς γιατί σώθηκαν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας.

Μα σοβαρά, το συνδικαλιστικό κίνημα, έδωσε βήμα στον κ. πρόεδρο της ΣΥΔΕ, ενός Σωματείου με χίλια μέλη να απευθύνει αυτά τα μηνύματα. Στη σελίδα τους στο Facebook έχουν 1,6 χιλιάδες like και 2,1 χιλιάδες ακολούθους. Και στην πορεία, το δυναμικό τους group είχε περίπου 150- 200 άτομα, χωρίς να σημαίνει, δυστυχώς, ότι ήταν λίγοι.

Αυτός ο  άνθρωπος βρήκε βήμα για να καταγγείλει την «παγκόσμια συνομωσία των εμβολίων» και να αφηγηθεί πως η πλουτοκρατία και τα συμφέροντα συνδέονται με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Υπάρχει, άραγε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, που επιτρέπει να διατυπωθούν σε μία πανεργατική, συνδικαλιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, τέτοιες απόψεις για τα εμβόλια;

Μόνο ένας νοσηρός συνδικαλιστικός εναγκαλισμός, μόνο τέτοιες οπτικές μπορούν να αποδεχθούν την νομιμοποίηση αυτών των απόψεων σε μιας τέτοιας εμβέλειας απεργιακή κινητοποίηση.

Μα σοβαρά, οι ηγεσίες του τριτοβάθμιου συνδικαλισμού στη χώρα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συζήτησαν και αποδέχθηκαν να εντάξουν ως ομιλητή τον πρόεδρο αυτού του Σωματείου;

Μα δεν υπήρχαν άλλοι να καταγγείλουν τη διάλυση του ΕΣΥ, τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, κ.ο.κ;

Δεν έχουν εμβολιαστεί οι συνδικαλιστές;

Υποχρεώθηκαν και δεν ήθελαν;

Καταπιέστηκε η ελεύθερη βούλησή τους από την υποχρεωτικότητα;

Δεν έχασαν κανέναν στην πανδημία;

Αν έχουν το σθένος να μας το πουν, να τους στήσουμε και ανδριάντα.

Τι κρίμα για τους χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο.

Τι κρίμα για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όπως γράφει ένας φίλος τους δικηγόρος, στη σελίδα του ΣΥΔΕ στο facebook  ήταν η χθεσινή «Ημέρα εδραίωσης, αναγνώρισης και καταξίωσης».

Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την καταξίωση που τους προσέφεραν!

Συγχαρητήρια στους «ψέκες» του κινήματος που με τέτοια – και με πολλά άλλα- υπονομεύουν τους αγώνες μας (σας).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗλιόπουλος: Ο πρωθυπουργός έριξε τη χώρα και την κυβέρνησή του στο βούρκο των υποκλοπών
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Χειρουργήθηκε ο Τσούμπερ