Mε μικτές τάσεις έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την έλλειψη περισσότερων πληροφοριών στα σχέδια της ΕΚΤ περί χορήγησης μακροπρόθεσμων φθηνών δανείων να ασκούν πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,3%, αν και οι απειλές των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα, σε συνδυασμό με την παραδοχή Ντράγκι ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κινδύνους, επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα.

 

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,3%, καθώς ματαιώθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών ότι ο πρόεδρος Ντράγκι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρίτο γύρο φθηνής χρηματοδότησης. Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε 2,3%, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών περί συγχώνευσης με την Deutsche Bank παραμένει ανοικτό.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή πτώση, όπως και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,47% και στο Παρίσι ο γενικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,25%. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ξεχώρισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστήριου της Λισαβόνας, που ενισχύθηκε 0,94%.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Shell αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο Baltiski LNG
Επόμενο άρθροΔιεθνής ομάδα αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του σκληρού σίτου