Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, ενημερώνει ο υπουργός Νίκος Δένδιας στο ΥΠΕΞ.

«Δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ν. Δένδια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος «πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων και διεκδικήσεων», αναφερόμενος στο επεισόδιο του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών και στα εμπόδια που έθεσαν οι τουρκικές αρχές.

Έθεσα, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το ζήτημα «σήμερα ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στόχο που και ο ίδιος είχε θέσει στο προηγούμενο Συμβούλιο», ενώ επανέλαβε και τη χθεσινή του δήλωση ότι «πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια στο συγκρότημα Κάσου-Καρπάθου-Ρόδου και αμέσως μετά στο συγκρότημα του Καστελορίζου με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης.

Είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και στην έλλειψη πυξίδας που υπάρχει σήμερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠτολεμαΐδα: Ανάρπαστες οι 400 μάσκες που μοίρασε σχεδιάστρια μόδας σε ηλικιωμένους (video)
Επόμενο άρθροΣτην Ξάνθη ο Πόποβιτς