Συνεχίζει η εταιρία υλοποιώντας το όραμα του δημιουργού της

 

Ήταν 1968, όταν ο Στυλιανός Κοσκινίδης έπαιρνε στα χέρια του την κυτιοποιία «Στυλ. Κοσκινίδης ΑΕΒΕΕ», την οποία λειτουργούσε από το 1922 με επιτυχία ο πατέρας του, Στέλιος. Από εκείνη τη μέρα, μέχρι και τώρα, ο Στυλιανός Κοσκινίδης, δεν έλειψε ούτε μέρα από το εργοστάσιο στον Ταύρο. Ακόμα και όταν η Koskinidis Packaging έγινε μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ειδών συσκευασίας (κυτιοποιία- λιθογραφία) της χώρας, όταν απέκτησε ηγετική θέση στον κλάδο.

 

Τώρα, που η οικογένεια θρηνεί τον ξαφνικό, απροσδόκητο χαμό του, την εταιρία θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα, η επόμενη γενιά. Οι κόρες του, Μάρθα και Τάνια. «Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν. Μόνο άνθρωποι που κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα», έλεγε ο Στυλιανός Κοσκινίδης. Άριστος οικογενειάρχης, επιχειρηματίας με μεγάλη φιλανθρωπική δράση, ο Κοσκινίδης ήταν «ερωτευμένος» με τη δουλειά του. Ίσως γι’ αυτό και η εταιρία έμεινε κλειστή μόνο την Πέμπτη, τη μέρα της κηδείας του, στη Βούλα.

 

«Η Koskinidis Packaging θα συνεχίσει ομαλά και απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στο δρόμο που χάραξε ο Πρόεδρός της και σύμφωνα με τις οδηγίες του, ώστε να πραγματοποιηθεί στο ακέραιο το όραμά του», ανέφερε η οικογένεια. Αυτό, το όραμα, αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο να συνεχίσει και να φέρει εις πέρας η πρωτότοκη κόρη του, Μάρθα, που εμπλέκεται ενεργά στην εταιρία χρόνια τώρα, όπως και η αδερφή της. Πριν καν ξεπεράσει το σοκ που την περίμενε, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

 

Τότε, ο 74χρονος επιχειρηματίας, αφού είχε γιορτάσει με τους 175 εργαζόμενους της πανίσχυρης εταιρίας του (με κύκλο εργασιών άνω των 9 εκατ. ευρώ) την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Koskinidis, στου Ρέντη (η εταιρία διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο και το Κορωπί, έκτασης 20.000 τ.μ.), επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, με κατεύθυνση το σπίτι του, στη Βούλα. Μαζί του, ήταν η 71χρονη σύζυγός του, Πηνελόπη και η αγαπημένη τους οικιακή βοηθός.

 

Στο ύψος της Γλυφάδας, για άγνωστο λόγο, η ασημί Mercedes που οδηγούσε ο επιχειρηματίας βγήκε εκτός ελέγχου, παρέσυρε έναν 46χρονο μοτοσικλετιστή, διαμελίζοντάς τον και κατέληξε σε βράχο. Ο επιχειρηματίας, σκοτώθηκε, όπως και η οικιακή βοηθός. Η σύζυγός του, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Apivita, η Apigaia και τώρα η Symbeeosis
Επόμενο άρθροΤι σημαίνει η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές