Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 23:28

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ με 74-68 έκανε λόγο για μία μεγάλη νίκη, ωστόσο έσπευσε αμέσως να χαμηλώσει τους τόνους, τονίζοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί και συγκεντρωμένοι.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, είναι μια μεγάλη νίκη προφανώς. Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα για 40 λεπτά και προηγούμασταν στη μεγαλύτερη διάρκεια, άρα αξίζαμε να κερδίσουμε. Δεν ήταν εύκολο, απέναντι σε αυτή την πολύ σπουδαία ομάδα.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα κενό στο ρόστερ τους, έχουν 2-3 παίκτες για κάθε θέση, διαθέτουν αθλητικότητα και ποιότητα παντού. Mε το να προηγείσαι για σχεδόν 40 λεπτά και να παίζεις με τέτοια ένταση, δείχνεις τις δυνατότητές σου. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για την τεράστια ώθηση που μας έδωσαν. Μας έλειψαν πολύ πέρυσι.

Επειδή είμαι Έλληνας και ξέρω πώς θα αρχίσουν να μιλάνε όλοι αύριο, ότι πάμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα και όλα αυτά, θέλω να πω ότι είναι μόνο μια νίκη στη δεύτερη αγωνιστική. Πρέπει να είσαι ταπεινός, να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου και να σκέφτεσαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Μόνο έτσι θα είσαι πετυχημένος», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για την αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ακόμη κι αν κάναμε κάποια τακτικά λάθη, είχαμε πολλή ένταση και καλή συγκέντρωση. Μόνο ο Γκος μάς δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Από επιθετικές συνεργασίες η Ρεάλ δεν μας δημιούργησε ιδιαίτερο πρόβλημα. Ήμασταν πολύ σταθεροί. Όταν μια ομάδα δεν σουτάρει καλά, αυτό δείχνει ότι έχει κουραστεί να βρει το σουτ. Όλα τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα».

Ερωτηθείς για το αν τον προβληματίζει η διστακτικότητα του Γουόκαπ στην επίθεση, απάντησε: «Καθόλου! Όταν ήταν στο παρκέ η ομάδα ήταν στο +10. Έχασε δύο σουτ, αλλά είμαι σίγουρος πως με τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του, αυτός ο παίκτης δεν μπορεί ποτέ να κάνει ζημιά στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού και να αντεπεξέρχεσαι στην πίεση».

Τέλος για το αν ο Ολυμπιακός είναι δομημένος για να έχει πολλούς ηγέτες, απάντησε: «Το μπάσκετ αλλάζει. Το ταλέντο είναι πολύ σημαντικό. Το ταλέντο του Ντόρσεϊ μάς έδωσε μεγάλη ώθηση με τα σουτ. Αν θέλουμε να βαπτίζουμε τους ταλαντούχους παίκτες ηγέτες, εγώ είμαι μαζί μας. Βασιζόμαστε όμως στο ομαδικό παιχνίδι. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε έναν παίκτη. Όλη η ομάδα παίζει και οι καλοί παίκτες μέσα από το ομαδικό παιχνίδι θα φανούν. Έχουμε δώδεκα πραγματικά σημαντικούς παίκτες».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 23:38

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMadonna: Ξάπλωσε στο γραφείο του Τζίμι Φάλον και σήκωσε τη φούστα της
Επόμενο άρθροΜε μέτρα μισού δισ. η κυβέρνηση επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά της ενεργειακής κρίσης – Οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης