Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προελαύνει στο Ρολάν Γκαρός. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών απέκλεισε κατά σειρά τον Ζερεμί Σαρντί (Νο60 στον κόσμο) με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-1) έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά, τον Πέδρο Μαρτίνεθ (Νο103 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά και στη συνέχεια τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ (Νο34 στον κόσμο) με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6,  6-1) έπειτα από 2 ώρες και 38 λεπτά.

Ακολούθησε ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο12 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5) έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά και η επιβεβαίωση ότι ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ήρθε με τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (Νο2 στον κόσμο) με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά.

Η μεγάλη πρόκληση για τον Στέφανο είναι πλέον να φτάσει στην κατάκτηση ενός γκραν σλαμ. Για να πιει το… νέκταρ της επιτυχίας στο Ρολάν Γκαρός έχει να κάνει ακόμα δύο βήματα. Αρχικά να αφήσει εκτός τελικού τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6 στον κόσμο) με τον ημιτελικό να διεξάγεται την Παρασκευή (11/6, ΕΡΤ 1). Ο ημιτελικός της διοργάνωσης θ’ αρχίσει είτε στις 15:50 είτε στις 18:30, καθώς είναι πάντα σχετικά με το πότε θα τελειώσει το προηγούμενο παιχνίδι στο βασικό «Court Philippe-Chatrier» του Παρισίου και τον χρόνο προετοιμασίας των δύο αθλητών.

Ο πανύψηλος Σοβιετικός στο δρόμο του Στέφανου

Ο Ζβέρεφ είναι ένας πανύψηλος Σοβιετικός στην καταγωγή που εκπροσωπεί τη Γερμανία, χώρα στην οποία γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Ο 24χρονος είναι γόνος του Αλεξάντερ Μιχαΐλοβιτς και της Ίρινα που υπήρξαν επαγγελματίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι δύο τους από το Σότσι μετακόμισαν στη Μόσχα και προπονούνταν στις εγκαταστάσεις της ΤΣΣΚΑ, που διοικούνταν από τον στρατό. Η σοβιετική κυβέρνηση δεν τους επέτρεπε να αγωνιστούν εκτός της χώρας και έτσι οι γονείς του Σάσα δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ιρίνα πήγε στη Γερμανία για να αγωνιστεί σε τουρνουά. Εκεί τους προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας ως προπονητές στο τένις και έτσι εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί.

Στο Αμβούργο γεννήθηκε ο Σάσα (Νο6 στον κόσμο), ο οποίος πριν αφοσιωθεί στο τένις έπαιξε χόκεϊ επί πάγου και ποδόσφαιρο. Επαγγελματίας τενίστας είναι και ο αδερφός του, Μίσα.

Στο φετινό Ρολάν Γκαρός ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Γερμανό Όσκαρ Ότε (Νο152), τον Ρώσο Ρόμαν Σαφιούλιν (Νο182), τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε (Νο55), τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο49) και τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46). Συνολικά ο Ζβέρεφ βρέθηκε στα ημιτελικά έχοντας παίξει μόλις 17 σετ στο τουρνουά και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Στέφανο.

Όσο για τον δεύτερο ημιτελικό, στο μονοπάτι των… γιγάντων οι συστάσεις περιττεύουν. Ο «βασιλιάς» Ράφα Ναδάλ θα κοντραριστεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε μία τιτανομαχία!

Εν αναμονή της Παρασκευής λοιπόν όπου και τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Ρολάν Γκαρός αναμένεται να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑναστολές συμβάσεων εργασίας: Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις Ιουνίου
Επόμενο άρθροΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ηρωίνης στα Τρίκαλα