Για μία κατάσταση που μέχρι στιγμής δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δρ Παναγιώτης Κοντάκος, επίκουρος καθηγητής στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, που περιέγραψε ως «ζοφερή» την εικόνα της οικονομίας της γείτονος, μετά από ένα 2018 με σημαντικούς κλυδωνισμούς που προσπαθεί να αποσβέσει η τουρκική οικονομία.

 

«Η ζοφερή εικόνα επιβαρύνεται από τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας. Ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται ταχύτατα σε τομείς όπως οι κατασκευές, η γεωργία και οι υπηρεσίες, όπου απασχολούνται σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι με τον ελάχιστο μισθό.

 

Ταυτόχρονα, οι ομάδες χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, που απορρέουν από τη χρηματοδότηση δανείων που είχαν λάβει πριν από αρκετά χρόνια, καθώς ο τραπεζικός τομέας μπόρεσε να δανειστεί, όπως και στην Ελλάδα, φθηνά από το εξωτερικό» εξηγεί ο κ. Κοντάκος, ενώ εκτιμά πως κρίσιμος παράγοντας για τις περαιτέρω εξελίξεις σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα των Τούρκων υπηκόων είναι αυτός του πληθωρισμού.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπαράδεκτο το γκάλοπ για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Επόμενο άρθροΤι ενισχύει την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων