«Φιλοδοξία μου είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

 

Προεκλογικό επίδομα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την «13η σύνταξη» που ισχυρίζεται ότι έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης.

 

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο News 24/7, o κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. «Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν σήμερα να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Φιλοδοξία μου είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια. Γι’αυτό δεν έχω ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά» τόνισε.

 

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ θα τα βάψει μαύρα το βράδυ των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «το ποιος θα τα βάψει μαύρα θα το κρίνουν οι πολίτες» ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν λέει πολλά για την επόμενη ημέρα και διαστρεβλώνει αυτά που λέμε εμείς.

 

«Εχθρός της ιδιωτικής επένδυσης η κυβέρνηση»

Αναφερόμενος σε θέματα της Οικονομίας, τόνισε πως «βεβαίως και μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη 4% μέσα σε 1 χρόνο». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε,  εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης. «Εμείς με μία άλλη πολιτική μπορούμε να πετύχουμε αυτό το ρυθμό ανάπτυξης πολύ σύντομα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας για τα πλεονάσματα».

 

Για Ρουβίκωνα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην χθεσινή «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στη Βουλή επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. «Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Στην πρώτη επίθεση θυμάμαι τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους, με ταξί. Δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που γίνεται είναι συμπαράσταση σε έναν καταδικασμένο αμετανόητο δολοφόνο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Πρόσθεσε πως ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο. Θα γίνουν απαραίτητες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι αστυνομικοί θα έχουν την απόλυτη πολιτική κάλυψη για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο» σημείωσε.

 

Υποστήριξε ότι ο δημόσιος χώρος στο δημόσιο πανεπιστήμιο θα επιστραφεί σε αυτούς στους οποίους ανήκει, στους φοιτητές, τους καθηγητές, το προσωπικό που εργάζεται. «Θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που θα ανασυστήσουμε, θα αποκτήσουμε καινούρια περιπολικά και καινούρια αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς. Αδιανόητο οι αστυνομικοί να έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, που έχουν λήξει».

 

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πι πολίτες θα ψηφίσουν για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή . «Αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή, πιστεύω ότι θα ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη.

 

Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση για το τι είναι προοδευτική πολιτική και τι συντήρηση. Βαθιά συντηρητική δύναμη  είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία. Η ΝΔ προσέρχεται με συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας» σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟργανική ανάπτυξη και λειτουργική κερδοφορία το 2018 για τον Όμιλο SingularLogic
Επόμενο άρθροΉπιες διακυμάνσεις στην Ευρώπη