Όνειρα για ένα καλύτερο αύριο εξακολουθεί να κάνει ο Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος σήμερα βρέθηκε ξανά στο σχολείο του, πλάι στους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

Ο 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγο καιρό, όταν έμαθε ότι η άδεια νόμιμης παραμονής έληξε με την ενηλικίωσή του και θα ξεκινούσε η διαδικασία απέλασής του.

Ωστόσο, ο φάκελός του ενισχύθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ενώ προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση έδειξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Σαϊντού να περνά την πόρτα του Μαξίμου και να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Κανένας δεν λέει ένα πρωί: Θέλω να φύγω μακριά από τη χώρα μου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος» τόνισε ο 18χρονος πρόσφυγας, ο οποίος θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελλάδα.

«Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλου του κόσμου, ειδικά του σχολείου μου», ανέφερε ο 18χρονος μαθητής του 1ο Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή» συμπλήρωσε ο Σαϊντού, που θα συνεχίσει να διαβάζει, να γελά και να ονειρεύεται μαζί με τους συμμαθητές του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στη Βουλή
Επόμενο άρθρο«Έφυγε» για Βελιγράδι η Μπαρτσελόνα, 81-72 τη Μπάγερν