Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ενός από τους παλαιότερους συλλόγους δρομέων της Ελλάδας, ο οποίος μπήκε στην 34η χρονιά της ιστορίας του και το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο.

Η κοπή πίτας έγινε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στη Νέα Ρέμβη παρουσία των μελών του ΣΔΥΒ και των οικογενειών τους, και πολλών φίλων. Η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη έδωσε το παρόν, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές κκ Νίκος Χαυτούρας, Αγγελική Κατσαλή που μάλιστα είναι δρομείς – μέλη του συλλόγου. Ο κορυφαίος trail runner Φιλάρετος Μπούκης ήταν επίσης ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση παρουσίασε και προλόγισε ο Απόστολος Κουτσουμπές. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας, που ευχαρίστησε τα μέλη που ήρθαν, λέγοντας πως είναι όλοι ξανά εδώ μετά από 3 χρόνια, καθώς κοπή πίτας είχε να γίνει από το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας. Ανέφερε πως στο 2020 και 2021 ζήσαμε όλοι πολύ δύσκολες στιγμές, και η άσκηση που έκανε ατομικά κάθε ένας, αποτέλεσε ένα στήριγμα για να κρατηθούμε καλύτερα, σωματικά και ψυχολογικά, απέναντι στις δυσκολίες, ώστε να είμαστε ξανά εδώ, ακόμη πιο υγιείς και δυνατοί. Τόνισε πως ο ΣΔΥ Βόλου χάρη στην καθημερινή προσπάθεια και τον ιδρώτα όλων των μελών, καταφέρνει συνεχώς να ωθεί νέα άτομα να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, και κάθε χρόνο να έρχονται στον Βόλο χιλιάδες επισκέπτες για τις διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις του συλλόγου. Η προσφορά με ποικίλους τρόπους στη φιλανθρωπική δράση και στα ιδρύματα της πόλης αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών. Ο πρόεδρος του ΣΔΥΒ μίλησε για τα σημαντικότερα από όσα έκανε ο σύλλογος στο 2022:

Για την επιστροφή του Ημιμαραθωνίου Βόλου, που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο εγχείρημα της ως τώρα πορείας του αλλάζοντας τη διαδρομή και θέτοντας διεθνή standards. Η δικαίωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου επισφραγίστηκε σε μία όμορφη εκδήλωση, με την απόδοση 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο του Βόλου. Μίλησε ακόμη για όλες τις διοργανώσεις του ΣΔΥΒ που έκανε στο 2022, τις εκδηλώσεις, τις ομαδικές προπονήσεις. Για την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή όλων των εποχών για οποιοδήποτε άθλημα από όλη τη Μαγνησία που έκανε ο ΣΔΥΒ αγωνιζόμενος με 152 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, για τους 301 αγώνες που έτρεξαν συνολικά οι αθλητές μέσα στο έτος. 16 μάλιστα δρομείς ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, και έτρεξαν σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγάλες επιτυχίες και οι διακρίσεις δεκάδων από τους δρομείς, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών. Ο Κ. Παλάντζας τόνισε ότι και στο 2020 και 2021 ο ΣΔΥΒ έκανε αντίστοιχες δράσεις και διοργανώσεις τηρώντας τους κανονισμούς που όριζε η Πολιτεία, με τη διεξαγωγή αγώνων, εκδρομή στον Μαραθώνιο Αθήνας 2021, πεζοπορίες και προπονήσεις όποτε επιτρέπονταν, και τόσα ακόμη, ακόμη και στη virtual έκδοσή τους. Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους φορείς, συλλόγους, χορηγούς, με τους οποίους ο ΣΔΥ Βόλου συνεργάστηκε και στο 2022 άψογα, και καλωσόρισε στην οικογένεια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τα δεκάδες νέα μέλη που γράφτηκαν μέσα στο έτος στην ομάδα δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον ΣΔΥΒ.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, και ο Σπύρος Τρύφωνος ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας. Έτσι, κέρδισε τα δώρα που είναι και προσέφεραν :
– γυαλιά ηλίου GUCCI αξίας 150 ευρώ, προσφορά του καταστήματος οπτικών Μαυρομάτης Σπυρίδη 26 και 29 Βόλος
– δώρο από το Nice Day by Ηρώ Καρασμάνογλου, Ιωλκού 17 Βόλος
– δωροεπιταγή από το κατάστημα γιασεμί patisserie gelateria, Άγιος Νικόλαος Βόλου.
– ένα κούρεμα από το Κομμωτήριο Haircraft, Βόλος.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη Κολυνδρίνη Δωροθέα έδωσε το παρόν στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Συνεχάρη τον σύλλογό για το έργο του, και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα οφέλη και τις αξίες που μεταδίδει ο αθλητισμός στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον ΣΔΥΒ, οι οποίες ήταν 20 και επιλέχθηκαν ανάμεσα από δεκάδες ακόμη που θα μπορούσαν να γίνουν, καθώς όλα τα μέλη του ΣΔΥΒ έδωσαν στο 2022 τον καλύτερό τους εαυτό. Οι βραβεύσεις έγιναν ως εξής :

Για τη συμβολή του στον γιατρό και δρομέα του συλλόγου, πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος είναι 365 μέρες τον χρόνο κοντά στον σύλλογο και σε κάθε μέλος του. Ο ΣΔΥΒ τον ευχαριστεί καθώς στις δύσκολες εποχές που ζούμε, βοηθά άμεσα κάθε δρομέα και κάθε πολίτη, αποδεικνύοντας ότι εκτός από εξαίρετος γιατρός και αθλητής, είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Ο κ. Χαυτούρας επαίνεσε τον ΣΔΥ Βόλου για όσα κάνει και που είναι πάρα πολλά, και επισήμανε ότι μέσω των διοργανώσεων του ΣΔΥΒ εντάχθηκε ο ίδιος συστηματικά στον αθλητισμό.

Στον κ. Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου από τον χορηγό του συλλόγου Mati Mati, για τη συμβολή του στην προσφορά στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Στον κ. Δημήτρη Παπαρούνα, από τη Pharmnet, χορηγό του ΣΔΥ Βόλου.

Στη Βάνα Σπύρου, που κάθε χρόνο βελτιώνει τους χρόνους της. Μέσα στο 2022 ανέβηκε στο βάθρο σε διψήφιο αριθμό αγώνων, ενώ εντάχθηκε στη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων.

Σε ακόμη 3 δρομείς του ΣΔΥΒ που διέπρεψαν στο 2022, ενώ όλοι έκαναν και ατομικά ρεκόρ. Είναι η Δήμητρα Πουλούλη, ο Μίλτος Καραπιπέρης, ο Κώστας Σκοτίδης.

Στον Ευριπίδη Μπουμπουζιώτη, που διακρίνεται σε κάθε είδους αγώνα, δρόμου, βουνού, μικρών αποστάσεων, ultra.

Στον Τριαντάφυλλο Νικολάου, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια διακρίνεται στους αγώνες και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι.

Δεκάδες ήταν οι εθελοντές που και στο 2022 έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, και χάρη σε αυτούς έγιναν οι αγώνες. Στο πρόσωπο όλων, τιμήθηκαν μερικοί από αυτούς. Αρχικά βραβεύθηκαν ο Γιώργος Τσοκάνης και ο Γιώργος Μερεντίτης.

Η Ευμορφία Ντόβα, εθελόντρια σε κάθε διοργάνωση προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, ειδικά στη γραμματειακή υποστήριξη, βραβεύθηκε στη συνέχεια.

Τιμήθηκε επίσης το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, που στελεχώνει εθελοντικά τα πόστα που χρειάζονται σε κάθε Ημιμαραθώνιο Βόλου, ενώ συμμετέχει και αγωνιστικά, με παιδιά που τρέχουν τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε μια χαρακτηριστική βράβευση, στην Ισμήνη Ξηραδάκη που δείχνει σε όλους μας δύναμη ψυχής, δύναμη ζωής, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την περιπέτεια υγείας. Την απονομή έκανε ο Γιώργος Παπαϊωάννου που της συμπαραστέκεται από τον σύλλογο όσο κανείς άλλος.

Στη συνέχεια ο ΣΔΥΒ προχώρησε σε οικογενειακές βραβεύσεις. Αρχικά απονομή έγινε στην οικογένεια που έτρεξε με επιτυχία για πρώτη φορά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο 2022, ενώ διακρίνεται επίσης στους αγώνες βουνού και δρόμου, και βοηθά τον σύλλογο με την εθελοντική υποστήριξη στις διοργανώσεις. Είναι οι Ζήνωνας Λουλούδης, Αντωνία Ελευθεράκη, Αλέξανδρος Λουλούδης.

Στη συνέχεια τιμήθηκε η οικογένεια Νίκος Βαούτης, Αγγελική Πανάγου, Γιάννης Βαούτης, Κατερίνα Βαούτη. Η συμμετοχή της 9χρονης τώρα Κατερίνας στους αγώνες trail από την ηλικία των 7 ετών, είναι τόσο χαρακτηριστική, όπως και του 14χρονου αδελφού της Γιάννη, και βέβαια των γονιών τους που μετέδωσαν στα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού.

Κατόπιν βραβεύθηκαν οι Γιάννης Βαλιάντζας, Κάλλη Σαράφη, Χρήστος Βαλιάντζας, Ζαχαρίας Βαλιάντζας. Η Κάλλη Σαράφη εδώ και χρόνια μετέχει στους αγώνες δρόμου, φέρνοντας με τον καιρό όλη την οικογένειά της στον αθλητισμό. Σύζυγος και παιδιά συμμετέχουν σε κάθε διοργάνωση, ενώ μάλιστα ο Χρήστος σημειώνει σημαντικές επιτυχίες.

Εν συνεχεία τιμήθηκε η οικογένεια Ηλίας Μακρυγιάννης, Αγγέλα Αντωνίου, Γιάννος Μακρυγιάννης. Ο Γιάννος πριν 2 χρόνια σε ηλικία 10 ετών έτρεξε άτυπα τον πρώτο του Μαραθώνιο μέσα σε 3 βδομάδες, τρέχοντας 2 ως 5 χιλιόμετρα ανά μερικές ημέρες. Η Αγγέλα Αντωνίου εκτός από μαραθωνοδρόμος, είναι γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ είναι σε επιφυλακή σε κάθε διοργάνωση για την περίπτωση που κάποιος δρομέας αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο Ηλίας Μακρυγιάννης καταγράφει σερί τερματισμών στον Olympus Marathon, και σε Μαραθωνίους ασφάλτου.

Οι απονομές έκλεισαν με μια ξεχωριστή βράβευση, στον Γιώργο Γκαβαρδίνα που είναι στους δρόμους για 5η δεκαετία. Στο 2022 με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας συμπλήρωσε 50 Μαραθωνίους και Υπερμαραθωνίους που έχει τρέξει. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η συμβολή του στην προσέλκυση νέων δρομέων και μαραθωνοδρόμων, από γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς και από πολλούς ακόμη γνωστούς και φίλους. Όλους μάλιστα τους βοηθά ο ίδιος τρέχοντας μαζί τους στις προπονήσεις και τους αγώνες, μεταφέροντας την εμπειρία του. Παράλληλα τιμήθηκαν τα μέλη του ΣΔΥΒ που μένουν στην Κατερίνη, συγγενείς της οικογένειας Γκαβαρδίνα, που ήρθαν από την πόλη τους στην εκδήλωση, ενώ ακολουθούν τις αποστολές του ΣΔΥΒ και τρέχουν στους αγώνες της πόλης μας.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν στη συνέχεια υπό τους ήχους του ακορντεόν του Στάθη Καραδημητρίου, έτσι η βραδιά έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο.

 

Προηγούμενο άρθροΜαρία Σολωμού: Είπα πως όταν ήμουν 20 έβγαινα με 3-4, αυτό σχολιάστηκε σαν να υπερηφανεύτηκα
Επόμενο άρθροΜετακομίζει στο Λος Άντζελες ο Ομπαμεγιάνγκ