Μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μπει στα σπίτια μας μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, καθώς κάθε μέρα μας ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να είναι σκληρός και να μην σηκώνει… μύγα στο σπαθί του, ωστόσο, όπως τονίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη είναι… ένας από εμάς. Πατέρας, σύζυγος, πολίτης που νοιάζεται κι αγωνιά για το «αύριο» της οικογένειάς του και της χώρας του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εκκλησιών αλλά και σε όσα γράφονται για αυτόν και τον ρόλο του «κακού» που έχει αναλάβει. «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η πίστη ήταν η καταβολή μας. Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικογένειά μου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Δεν έχω κανέναν απέναντι μου, πέρα από κάτι φανατικούς που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί ακόμα και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε από εμάς. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία» τόνισε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Όταν διαπίστωσαν και οι ίδιοι (σ.σ.: οι Ρομά) πως ο κορονοϊός μπορεί και να πλήξει τους ίδιους, οι περισσότεροι από τους Ρομά συμμορφώθηκαν. Μιλήσαμε μαζί τους και έδειξαν να το καταλαβαίνουν. Προφανώς και χρειάζεται ένας ιδιαίτερος τρόπος χειρισμού αλλά οι περισσότεροι κατανόησαν πως είμαστε όλοι ευάλωτοι. Ναι, υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα και σήμερα κάνουν διάφορα γλέντια όπως βλέπουμε αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι. Οι πολλοί υποδέχθηκαν τα μέτρα και τα τήρησε πιστά» τόνισε ο υφυπουργός.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν συγκινησιακά φορτισμένος όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται και γράφονται για τον ίδιο… «Χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο» τόνισε.

Για τον… εκ δεξιών του στην καθημερινή ενημέρωση, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε μόνο καλά λόγια να πει:«Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι αυτό που βλέπετε ο κύριος καθηγητής, είναι αληθινός γιατρός, μοναδικός Έλληνας και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε αποκτήσει μια χημεία, θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία και όταν όλα αυτά περάσουν μέσα από την κρίση θα γεννηθεί μια πραγματική φιλία.
Τον συμβουλεύομαι, με συμβουλεύεται, μαζί σχεδιάζουμε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά και νομίζω το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ότι μαζί με την προσπάθεια –γιατί είναι ομαδική δουλειά δεν είναι μόνο του Σωτήρη και εμένα – νομίζω τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν τις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε όλα αυτά τα μέτρα και τα τήρησε σωστά» τόνισε.

Και επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι βλέπουμε στο πρόσωπο του καθηγητή: «Είναι αυτό που βλέπετε, απλός, σεμνός, καθημερινός, βαθιά συναισθηματικός, αγαπάει και εκείνος την ευθύνη, είναι αυθόρμητος πολύ και νομίζω πως εκεί έχουμε αποκτήσει μια χημεία».

Φόβοι για νέο κύμα το Φθινόπωρο – Τι είπε για τον Μητσοτάκη

Ο υφυπουργός αποκάλυψε πως οι ειδικοί φοβούνται ένα νέο κύμα από το ερχόμενο Φθινόπωρο, αλλά αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας. Εξήγησε, μάλιστα, πως από τον Φεβρουάριο γίνονταν ασκήσεις επί χάρτου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και αυτό έχει βοηθήσει ώστε τώρα να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις από τα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζει πως «πέρα από τους οικονομικούς δείκτες δεν θέλαμε να έχουμε δείκτες νεκρών. Προφανώς η επόμενη ημέρα είναι μια δύσκολη μέρα. Ήδη στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει η συζήτηση με το λεγόμενο recover plan. Προφανώς ο δρόμος είναι μακρύς με δύσκολες αποφάσεις».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χαρδαλιάς τον χαρακτήρισε «πραγματικό ηγέτη», σημειώνοντας πως «ζητάει τη γνώμη όλων και ενημερώνεται για τα πάντα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο άρθροΕλλάκτωρ: Επιταχύνει την αναδιάρθρωση στις κατασκευές η ζημιογόνος λειτουργία
Επόμενο άρθροRyanair: 3.000 απολύσεις και περικοπές μισθών 20%