“Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη και το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τα επίσημα στοιχεία όσο και από τις προβλέψεις”, τονίζει σε δήλωσή του ·ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

“Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μας πληροφόρησε ότι η ανάπτυξη το 2018 ήταν χαμηλότερη από τον στόχο (λόγω της μεγαλύτερης μείωσης των επενδύσεων), ενώ και για το 2019 εγχώριοι και διεθνείς φορείς προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται με ασθενικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης”, σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

 

Όπως επισημαίνει, “τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Εδώ και τέσσερα χρόνια κινείται -κάθε χρόνο- κάτω από τους στόχους. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της αδυναμίας υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της απουσίας επενδύσεων και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά”.

 

“Με αυτή την πολιτική, η οποία εφαρμόζεται συνειδητά, η κυβέρνηση πνίγει την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να μοιράζει ψηφοθηρικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών. Αυτός είναι ο λόγος που δεν δημιουργούνται στην Ελλάδα νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται ούτε για αυταπάτη ούτε για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι ο λογαριασμός που πληρώνουν οι Έλληνες για την ανικανότητα και τις κομματικές του ιδεοληψίες”, καταλήγει οΤομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚάμψη της παραγωγής κρασιού την περίοδο 2018/2019