“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία θα είναι εμφανώς πρώτο κόμμα και με διαφορά, και το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, όπου θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διατηρήσει ούτε μία περιφέρεια στη χώρα, συνδυαστικά θέλουμε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έρχεται”, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”, σχετικά με το διακύβευμα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων και τον πήχη που θέτει η ΝΔ σε αυτές.

 

“Θέλουμε να δούμε μια καλύτερη χώρα και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου, που αν δεν γίνουν μαζί με τις εθνικές εκλογές, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εμάς θα έχουν ένα ειδικό χαρακτήρα, δημοψηφισματικό”, είπε ο κ. Μηταράκης. “Αυτή τη στιγμή”, συνέχισε, “φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης ότι ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, όπως αυτό αναμένεται, θα δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες και στην κυβέρνηση και στη χώρα. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν και γι’ αυτό θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει ανά πάσα στιγμή να έρθει νωρίτερα η κάλπη των εθνικών εκλογών”, τόνισε ο κ. Μηταράκης.

 

Ενώ δεν παρέληψε να αναφερθεί και στην υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης τόνισε: “Είναι γνωστή σε πολύ κόσμο η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα παλιά τζάκια, αυτά τα οποία οι ίδιοι ονόμαζαν τα τζάκια της διαπλοκής. Πλέον αυτό που “ο κόσμος το ‘χε τούμπανο” και ο Τσίπρας “κρυφό καμάρι”, έγινε και επίσημα γνωστό μ’ αυτή την υποψηφιότητα. Νομίζω ότι ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του, ποιοι τελικά στηρίχθηκαν από τα οικονομικά τζάκια της χώρας και ποιοι όχι”.

 

Αναφορικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: “Μου έχει προκαλέσει τρομερή εντύπωση τα τελευταία χρόνια η στοχοποίηση του κ. Μαρινάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί στη μεταπολίτευση το Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σχολιάζει προσωπικά εις βάρος επιχειρηματιών κι αυτό επίσης δημιουργεί πολύ κακή εντύπωση”.

 

Κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση νέου κόμματος από τον Σάββα Τσιτουρίδη, ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η απελπισία γεννά γελοιότητα και το γεγονός ότι η ΕΡΤ κάλυψε σχεδόν ζωντανά την ίδρυση αυτού του νέου κόμματος καταδεικνύει τι ρόλο αυτό το νέο κόμμα έρχεται να εξυπηρετήσει. Προκαλεί λύπη ότι στελέχη που τιμήθηκαν με υπουργικές θέσεις από τη Νέα Δημοκρατία -και δεν αναφέρομαι μόνο τον κ. Τσιτουρίδη, υπάρχουν και άλλα παραδείγματα- έχουν επιλέξει για λόγους καθαρά προσωπικής ατζέντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη, η οποία τους ανέδειξε, σε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη”.

 

Προέβλεψε, δε, ότι “εκ του αποτελέσματος θα φανεί ότι αυτά τα κόμματα είναι παντελώς ανύπαρκτα και τείνουν προς το μηδέν”, ενώ “το γεγονός ότι εμφανίζονται πρώην υπουργοί διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στον κ. Τσίπρα είναι αυτοεξευτελισμός”. “Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη. Είμαστε όλοι ενωμένοι, έχουμε έναν κοινό αντίπαλο. Ο αντίπαλος και για εμάς και για τη χώρα είναι η παρούσα κυβέρνηση. Ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει την εμπιστοσύνη όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας και έτσι θα πορευτούμε”, διαβεβαίωσε.

 

“Η κυβέρνηση δε θέλει να καταλάβει ο κόσμος πόσο μεγάλες είναι οι μειώσεις στις νέες συντάξεις”

 

Ενώ αναφέρθηκε και στον ΕΦΚΑ “δεν έχει σταλεί στους συνταξιούχους ο επανυπολογισμός των συντάξεων γιατί δεν θέλει η κυβέρνηση να καταλάβει ο κόσμος πόσο μεγάλες είναι οι μειώσεις των νέων συντάξεων από το νόμο Κατρούγκαλου”.

 

“Είναι πολύ μεγάλη η μείωση που επήλθε με το νόμο Κατρούγκαλου σε όποιον υποβάλλει τώρα αίτημα συνταξιοδότησης και αν αυτό εμφανιζόταν τώρα στους επανυπολογισμούς και στις προσωπικές διαφορές θα καταλάβαινε όλη η κοινωνία πόσο μεγάλο βάρος θα σηκώσουμε όλοι από εδώ και πέρα εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα – Βαρουφάκη το 2015”, είπε.

 

Κληθείς να σχολιάσει το πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας ανέφερε: “Βλέπουμε μια ρύθμιση, η οποία ακόμα δεν είναι οριστική […] γενικότερα το πλαίσιο προστασίας γίνεται όλο και χειρότερο, όλο και λιγότερο. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το άρθρο 9 για τη συνεισφορά του Δημοσίου, το οποίο περιμένω να μας το εξηγήσουν ιδεολογικά οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος να χρηματοδοτήσει ευθέως τα κέρδη των τραπεζών, αλλά με μία διάταξη που είναι ακόμα αόριστη, δεν έχει κανένα οικονομικό στοιχείο μέσα, καμία διαδικασία, ουσιαστικά είναι μία επικεφαλίδα στο άρθρο 9, το οποίο τα παραπέμπει όλα σε υπουργικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν. Είμαι υπέρ της ρύθμισης, κρατάω μια επιφύλαξη κατά πόσο το Δημόσιο θα έπρεπε με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων να χρηματοδοτεί κατευθείαν τους ισολογισμούς των τραπεζών”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕνισχύεται η διάθεση των επιχειρήσεων για αποεπενδύσεις
Επόμενο άρθροΚατεβάζει ρολά μετά από 37 χρόνια