Βολές κατά της  Ν.Δ. ότι φλερτάρει ανοιχτά με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά, καθώς και στο Κίνημα Αλλαγής για διαρκή μετατόπιση προς τα δεξιά και ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός ή ως σοσιαλδημοκράτης.

 

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητώντας ευθέως τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν διψήφια τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ότι είναι πολύ πιθανό στις ευρωεκλογές να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

 

«Η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά και με αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτόν τον πολιτικό στόχο, θα αποτυπώνεται σε αυτό η στρατηγική επιλογή για ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού του μετώπου, απάντησε πως υπάρχει ένα ευνοϊκό πολιτικό και κοινωνικό έδαφος, λόγω της μετατόπισης του ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Πάρα πολλοί οι οποίοι μέχρι όλο το προηγούμενο διάστημα πιθανό να έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ κατανόησαν ότι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει αυτή την προοδευτική τάση -αυτόν τον προοδευτικό κόσμο, τον κόσμο ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός ή ως σοσιαλδημοκράτης- αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ακριβώς λόγω της διαρκούς μετατόπισης του ΚΙΝΑΛ και της ταύτισής του με τη ΝΔ.». επισήμανε.

 

Για την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια είπε ότι  «είναι λογικό να μη θέλει να συμμετέχει, διότι νιώθει πολύ πιο κοντά με τη Ν.Δ. ως κομμάτι του παλιού καθεστώτος, ενώ  στις κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ περί «λεηλασίας» σε βάρος του, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν λεηλασίες, ούτε διεμβολισμοί.

 

Και διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος: «Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μετατοπίστηκε προς τα δεξιά, έχασε τη δυνατότητα να εκφράζει έναν κόσμο της κεντροαριστερής διανόησης, της σοσιαλδημοκρατίας έναν κόσμο προοδευτικό ο οποίος κατανοεί ότι δεν μπορούμε να πορευτούμε σαν σκαντζόχοιροι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν έχει να κατηγορεί κανέναν για όσα συμβαίνουν και για τη μείωση της επιρροής του, εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό».

 

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως τα τελευταία 7 χρόνια σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις καμιά εταιρεία δεν προέβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε:

 

«Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι η πραγματικότητα την οποία προσπαθεί να οικοδομήσει το στρατόπεδο της Ν.Δ. υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, ότι υπάρχει μια διαφορά 15, 20, 30 μονάδων -δεν ξέρω τι ισχυρίζονται, τι φαντασιώνονται- είναι μια πραγματικότητα η οποία θα καταρρεύσει στις κάλπες των ευρωεκλογών και τότε θα είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα προσπαθεί να εξηγήσει στο κόμμα του, στους συμβούλους του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα τι ακριβώς συνέβη και δεν επιτεύχθηκε η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται στους φανατικούς οπαδούς του εδώ και τρία χρόνια», ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

 

Τέλος, για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε στο χθεσινό Eurogroup η εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκε 0,6% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο
Επόμενο άρθροΜείωση στον αριθμό των οικοδομικών αδειών τον Δεκέμβριο