Καταγγελτική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για ”χρηματοδότηση” 4,2 εκατ. ευρώ στο βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαραβέγια μέσω του……κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

”Την ώρα που νοικοκυριά στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα και δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα από την έκρηξη ακρίβειας και επιχειρήσεις βουλιάζουν στα χρέη αποκλεισμένες από κάθε χρηματοδότηση, η ΝΔ συνεχίζει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα. Υπουργός του κ. Μητσοτάκη εξασφαλίζει χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ σε βουλευτή του κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Διαφάνειας κ. Πολάκης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαραβέγιας παραδέχθηκε ότι ίδρυσε επιχείρηση με τη σύζυγό του με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο του κ. Γεωργιάδη για να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 6.750.000 ευρώ της επένδυσης πρέπει να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δανεισμό.

Δεδομένου ότι στο πόθεν έσχες του ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει καταθέσεις λίγων χιλιάδων ευρώ, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη τρεις συγκεκριμένες απαντήσεις:

• Υπάρχει τράπεζα που ενέκρινε δάνειο – και τι ύψους – στον κ. Μαραβέγια για το επενδυτικό του project;
• Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την πρακτική υπουργός του να εγκρίνει χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ για βουλευτή του;
• Θα διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης τους κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια ή επικροτεί τις πρακτικές τους;”

 

Προηγούμενο άρθρο13χρονος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Βόλο
Επόμενο άρθροΠολύ κοντά στη Χαλ ο Πέδρο Μαρτίνς