Θα σας πάω τώρα στη Σλοβενία, όπου διεξαγόταν η Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια και θα σας πω ορισμένα πράγματα που δεν έδειξε η τηλεόραση, ούτε κατέγραψαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρώτα απ΄όλα οι οικοδεσπότες υποδέχθηκαν τις αντιπροσωπείες με… δώρα. Ήταν ένα κουτί που περιείχε τέσσερα μικρά…. κέικ και συνταγές για σλοβένικα φαγητά, Καταξοδεύτηκαν οι άνθρωποι. Εν συνεχεία ήταν η Ανγκελα Μέρκελ ίσως η τελευταία της παρουσία ως Καγκελάριος.

Μου λένε ότι δεν ήταν η παλιά Μέρκελ έτσι όπως την γνωρίζαμε. Φαινόταν συνεχώς προβληματισμένη και σπανίως χαμογελούσε. Το μόνο που θύμιζε παλιά Μέρκελ ήταν το αυστηρό ύφος με το οποίο απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για τη στάση που κράτησε στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις και με τον Μακρόν (με τον οποίο μίλησε γαλλικά) αλλά και με την κυρία Μέρκελ (με την οποία εάν και γνωρίζει γερμανικά προτίμησε να μιλήσει στα αγγλικά).

Ο Μακρόν ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τον Πρωθυπουργό. Δόθηκε στη δημοσιότητα μάλιστα μια φωτογραφία που τον δείχνει τον Μακρόν να κτυπά φιλικά τον ώμο τον κ. Μητσοτάκη, την ώρα μάλιστα που συνομιλεί με την Μέρκελ. Και κάτι ακόμα…

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦεύγει τον Ιανουάριο ο Ουμτιτί
Επόμενο άρθροΚαταργούνται σε 3 χρόνια οι φυλακές Βόλου