Για εκβιασμό κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του National Enquirer, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com Inc, Ττζεφ Μπέζος.

 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης του National Enquirer τον εκβιάζει, πως θα δημοσιεύσει “προσωπικές φωτογραφίες” που φέρεται να έστειλε στη φίλη του, εκτός αν ο πάμπλουτος CEO δηλώσει δημοσίως ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από το ρεπορτάζ του περιοδικού για τον ίδιο.

 

Σε ανάρτησή του στο μπλογκ του, ο Μπέζος κατηγορεί την American Media, εκδοτική εταιρεία του National Enquirer, για απόπειρα εκβιασμού. Αφήνει να εννοηθεί μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τη στάση του περιοδικού, ο εκδότης του οποίου θεωρείται στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του, το περιοδικό δημοσίευσε εκτενή ρεπορτάζ για τη σχέση του με την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, Λόρεν Σάντσεζ και ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, προκειμένου να εξετάσει εάν η κίνηση ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Υποστηρίζει ότι το περιοδικό τον απείλησε να δημοσιεύσει «ντροπιαστικές», προσωπικές φωτογραφίες και άλλο υλικό, εάν δεν σταματήσει την έρευνα και του πρότεινε να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση στην οποία να λένε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικά υποκινούμενο. Τονίζει πως θα ήταν ψέμα να πει πως δεν πιστεύει ότι όντως είναι.

 

Ο Μπέζος δεν λέει ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ο Τραμπ, αλλά σαφώς υπονοεί ότι υπάρχουν ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι, για αυτό και προσέλαβε τον ιδιωτικό ερευνητή. Υπενθυμίζει τις φραστικές επιθέσεις, που έχει επανειλημμένα εξαπολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, στον ίδιο, αλλά και στην Washington Post, η οποία ασκεί κριτική στην πολιτική του, καθώς και τη σχέση του με τον εκδότη του National Enquirer. Σημειώνει επίσης πως «ευαίσθητα νεύρα» φαίνεται να χτυπάει και το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, για λόγους που χρήζουν διερεύνησης. Αναφέρεται προφανώς στην κάλυψη της δολοφονίας Κασόγκι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλειστός αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής
Επόμενο άρθροΠότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου