Ο Τζον Λέτζεντ ήταν ήσυχος. Κάποτε χαρακτηρίστηκε ως «απλός άνθρωπος της σόουλ» από τον βετεράνο δημοσιογράφο μουσικής, Ρόμπερτ Κρίστγκαου και το ντεμπούτο άλμπουμ του, «Get Lifted» του 2004, ήταν αρκετά μονοδιάστατο όσον αφορά το λυρικό περιεχόμενο: αγάπη, οικογένεια, θλίψη και απιστία.

Το 2004 ήταν ο απλός Τζον Στίβενς, ένας κιμπορντίστας του Kanye West στην πρώτη συναυλία του ράπερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είχε ακόμη υιοθετήσει το καλλιτεχνικό του όνομα και δεν φαινόταν ότι θα γίνει τόσο διάσημος, ούτε ότι θα παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα.

Τις τελευταίες ημέρες ο 41χρονος τραγουδιστής αντί να βάζει ένα φίλτρο στις σκέψεις και τα συναισθήματά του σχολιάζει «ναρκισσιστές προέδρους», «υπερασπιστές της λευκής υπεροχής» και «καταδικασμένους για σεξουαλικά παραπτώματα».

Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί με τη σύζυγό του, Κρίσι Τέιγκεν, ο Τζον Λέτζεντ έχουν επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ πολλές φορές πριν και μετά τον διορισμό του ως 45ου προέδρου.

Όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εγκάλεσε τους Λέτζεντ και Τέιγκεν σε ένα tweet για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. «Άντρες σαν τον βαρετό μουσικό @johnlegend και τη γυναίκα του που βωμολοχεί, λένε τώρα για το πόσο υπέροχη είναι [σσ. η μεταρρύθμιση] – αλλά δεν τους έβλεπα όταν χρειαζόμασταν βοήθεια για να υιοθετηθεί» έγραψε.

Απαντώντας άμεσα ο τραγουδιστής κάλεσε τη Μελάνια Τραμπ, να δώσει στον σύζυγό της την προσοχή που λαχταρά απεγνωσμένα. «Φανταστείτε να είστε πρόεδρος μιας ολόκληρης χώρας και να περάσετε την Κυριακή το βράδυ σας παρακολουθώντας με μίσος το MSNBC ελπίζοντας ότι κάποιος -ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ- θα σας επαινέσει» είπε. «Μελάνια, παρακαλώ επαινέστε αυτόν τον άντρα. Σας χρειάζεται». Η Τάιγκεν ήταν λιγότερο διακριτική στην απάντησή της, χρησιμοποιώντας υβριστικό χαρακτηρισμό για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο πρόσφατα ο Τζον Λέτζεντ ασχολήθηκε πολύ με την υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter. Εκτός από την υπογραφή μιας ανοιχτής επιστολής με έκκληση προς τους τοπικούς αξιωματούχους να μειώσουν τις δαπάνες και τους προϋπολογισμούς για την αστυνομία μετά τους θανάτους των Τζορτζ Φλόιντ και Μπριόνα Τέιλορ στα χέρια αστυνομικών, ο Λέτζεντ και η Τέιγκεν έκανα δωρεά 200.000 δολαρίων για τη στήριξη αντιρατσιστικών σκοπών.

Αναφερόμενος πρόσφατα στον θάνατο του Αφρο-Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τόνισε ότι πυροδότησε πολλή οργή, πολύ πένθος, όχι μόνο εδώ στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο. «Οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι εξοργισμένοι και κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και νομίζω ότι το ελπιδοφόρο που έρχεται από αυτή τη στιγμή της τραγωδίας είναι ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να πουν ότι πρέπει πραγματικά να αλλάξουμε το σύστημα» ανέφερε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMαζικό κύμα πτωχεύσεων «βλέπει» ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών
Επόμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων