Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 17:19

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορία, στο στάδιο Arthur Ashe, όπου νίκησε τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, 5-7, 6-2, 6-2, 6-3, προκρίθηκε στον 12ο ημιτελικό US Open της καριέρας του.

Ο Σέρβος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, απέχει τώρα μόλις δύο νίκες, για να ολοκληρώσει το παζλ των Grand Slam σε ένα ημερολογιακό έτος, επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει άλλος στο τένις ανδρών για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Αυστραλός Ροντ Λέιβερ ήταν ο τελευταίος άνδρας που κατέκτησε και τους τέσσερις μεγάλους τίτλους σε μία μόνο σεζόν (1969).

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς, επέκτεινε το σερί νικών του στα Grand Slam σε 26 αγώνες και παραμένει αήττητος στα προημιτελικά του US Open.

Πλησιάζει επίσης προς τον 21ο σημαντικό τίτλο σε Grand Slam, δημιουργώντας νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας το «αδιέξοδο» 20-20-20 με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί για την ήττα του από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν τον αντιμετωπίσει στον ημιτελικό.

Ο Σέρβος προσπαθούσε για το λεγόμενο Golden Slam- τα τέσσερα μεγάλα Slam συν τον Ολυμπιακό χρυσό-αλλά αποκλείστηκε από τον Γερμανό, στα ημιτελικά στο Τόκιο, με 1-6, 6-3, 6-1.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος πήρε ένα προβάδισμα δύο σετ πέρυσι στον τελικό του US Open, όπου έχασε από τον Ντόμινικ Τιμ (2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6), λέει ότι είναι διαφορετικός παίκτης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αυτό το καλοκαίρι, στο Τόκιο.

Ο Ζβέρεφ έφτασε στον ημιτελικό, νικώντας 7-6, 6-3, 6-4, τον Νοτιοαφρικανό Λόιντ Χάρις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλεοπάτρα: Ο αστεροειδής που μοιάζει με κόκαλο ίσως να δημιουργήθηκε από διαστημικά μπάζα
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – 2.170 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι – Στους 384 οι διασωληνωμένοι