Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 13:41

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «παίζει με τους δικούς του κανόνες» και έχει θέσει σε κίνδυνο την προσπάθειά του για τον 21ο τίτλο Grand Slam, επειδή δεν τηρεί τις απαιτήσεις της Αυστραλίας για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση του Australian Open, αν και η αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του παραμένει, μιας και ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ιατρική εξαίρεση που είχε εξασφαλίσει για να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς, πυροδότησε εκτεταμένες αντιδράσεις στην Αυστραλία όταν ανακοίνωσε ότι κατευθυνόταν στη Μελβούρνη με ιατρική εξαίρεση από τις απαιτήσεις εμβολιασμού των επισκεπτών κατά της Covid-19.

Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη ανέφερε ότι η απαλλαγή του ήταν άκυρη και κρατήθηκε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών στη Μελβούρνη, αλλά αργότερα δικαστήριο επέτρεψε την παραμονή του με την αιτιολογία ότι οι αξιωματούχοι ήταν «παράλογοι» στη συνέντευξή του σε μια επτάωρη διαδικασία στη μέση της νύχτας. Ωστόσο απομένει η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης.

«Σίγουρα, έπαιζε με τους δικούς του κανόνες και έκανε αυτό που δεν είχαν τα κότσια πολλοί παίκτες να κάνουν, ειδικά αφότου η ATP ανακοίνωσε ορισμένα κριτήρια για την είσοδο των παικτών στη χώρα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο ειδησεογραφικό κανάλι της Ινδίας «WION».

«Κανείς δεν πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να έρθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιαστεί και να μην χρειάζεται να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα. Χρειάζεται πολύ θράσος για να γίνει αυτό και να θέσει σε κίνδυνο το Grand Slam, κάτι που δεν νομίζω ότι θα έκαναν πολλοί παίκτες. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος για ο,τιδήποτε θα προέκυπτε. Δεν ήθελα να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Για τον Νόβακ δούλεψε αλλιώς. Αυτό δε σημαίνει πως εγώ έκανα το σωστό κι αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική».

Η ATP, ανέφερε ότι 97 από τους 100 κορυφαίους άνδρες παίκτες είναι εμβολιασμένοι. Ο Αμερικανός νούμερο 93 του κόσμου, Τένις Σάντγκρεν, είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αποσύρθηκε από το Australian Open επειδή δεν είχε εμβολιαστεί και επέλεξε να μην υποβάλει αίτηση για ιατρική εξαίρεση.

Ερωτηθείς, εάν ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Melbourne Park την επόμενη εβδομάδα, καθώς συνεχίζεται η «περιπέτεια» με τη βίζα του, ο Τσιτσιπάς είπε:

«Υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις. Η μία πλευρά είναι ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν ακολουθήσει τα πρωτόκολλα για να παίξουν στην Αυστραλία. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες, μια πολύ μικρή μειοψηφία επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, κάτι που κάνει την πλειοψηφία να μοιάζει ανόητη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣβετλάνα Κότοβα – Η εστεμμένη καλλονή φίλη του Σαλόνικ που βρέθηκε τεμαχισμένη σε σακ βουαγιάζ
Επόμενο άρθροΔήμος Πειραιά – Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι