Bελτίωση της συνολικής υγείας των τραπεζών στην Κύπρο με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων «μειώνει τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις του κράτους, που απορρέουν από τον τραπεζικό τομέα», αναφέρει σε ειδική ανάλυση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

 

Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει ότι ο τραπεζικός τομέας «παραμένει αδύναμος και ότι οι περαιτέρω μειώσεις των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων εξαρτώνται, εν μέρει, από την αποτελεσματική χρήση των νομικών μέσων που υιοθετήθηκαν το 2018».

 

Σύμφωνα με τον οίκο διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, όπως είναι ένα υποστηρικτικό οικονομικό περιβάλλον, μαζί με την αυξημένη διάθεση θεσμικών επενδυτών για κυπριακά περιουσιακά στοιχεία, που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν περισσότερες τιτλοποιήσεις δανείων.

 

Επίσης, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, αναφέρει ότι «η συνετή δημοσιονομική πολιτική έχει δημιουργήσει κάποια περιθώρια για να απορροφήσει πρόσθετο κόστος που συνδέεται με τον τραπεζικό τομέα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροκλητική τουριστική καμπάνια στο Λονδίνο για την κατεχόμενη Κύπρο
Επόμενο άρθροΠρέπει να αναμένουμε σεισμό 6 Ρίχτερ