Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 23:02

Στον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε ο τραυματισμός της Μαριέλλας Φασούλα, στάθηκε ο προπονητής της εθνικής μπάσκετ γυναικών, Βασίλης Μασλαρινός, στις δηλώσεις του μετά την ήττα της ελληνικής ομάδας με 77-70 από τη Σλοβενία στο Ηράκλειο, για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Ο τραυματισμός είναι η αλήθεια πως σόκαρε τα κορίτσια. Δεχτήκαμε ένα μεγάλο σερί που αποδείχτηκε καθοριστικό. Μακάρι να είναι καλά η Μαριέλλα, αυτό προέχει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που υπογράμμισε επίσης τη μαχητικότητα των διεθνών:

«Τα κορίτσια δεν τα παράτησαν, επιστρέψαμε στο ματς, αλλά δεχτήκαμε κάποια μεγάλα σουτ και πληρώσαμε ακριβά κάποια λάθη μας. Δεν υπήρχε περίπτωση η ομάδα αυτή να καταθέσει τα όπλα με τα προβλήματα που υπήρχαν, το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Όταν παίζεις για τη χώρα σου και το εθνόσημο δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και τα ξεχνάς όλα. Τα κορίτσια είναι αφοσιωμένα και οι παλιότερες βοήθησαν να μπουν και οι νεότερες στο ίδιο κλίμα. Είχαμε ένα πρόβλημα στο ριμπάουντ σε όλο το ματς, ειδικά με την Έβανς που είναι πολύ δυνατή. Αυτό έγινε ακόμη πιο μεγάλο με τον τραυματισμό της Μαριέλλας».

Η εθνική δεν έχει πλέον ελπίδες για την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, μπορεί όμως να προκριθεί ως μία από τις πέντε καλύτερες δεύτερες των συνολικά εννέα προκριματικών ομίλων. «Πλέον περιμένουμε τα ματς του Φεβρουαρίου. Αν είμαστε πλήρεις, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε και τις διαφορές για να προκριθούμε ως μια από τις πέντε καλύτερες δεύτερες των ομίλων», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Μασλαρινός.

Η Άρτεμις Σπανού επισήμανε: «Αρχίσαμε λίγο πιο νωθρά, η Σλοβενία πήρε μια διαφορά, αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ήμασταν λίγο άτυχες και με τον τραυματισμό της Μαριέλλας, αλλά παίξαμε σαν Ελλάδα, με πάθος και καρδιά και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες στο πλάνο, αλλά χάσαμε κάποια ριμπάουντ. Είχα μια άσχημη μέρα στα τελειώματά μου, αλλά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με άλλους τρόπους και έδωσα τα πάντα. Μακάρι να έμπαιναν και τα καλάθια. Τον Φεβρουάριο πρέπει να κάνουμε το 2/2 και μάλιστα με διαφορές, για να μπορέσουμε να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ ως καλύτερες δεύτερες».

Η Διονυσία Αλεξανδρή, από την πλευρά της, ανέφερε: «Λόγω των προβλημάτων αναγκαστήκαμε να πάμε σε σχήματα που ούτε στην προπόνηση δεν είχαμε εφαρμόσει. Όμως, λόγω των φάουλ και του τραυματισμού της Μαριέλλας, αναγκαστικά οδηγηθήκαμε εκεί. Βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, αντιδράσαμε, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεχτήκαμε ένα κρίσιμο τρίποντο σε τέλος επίθεσης. Δυστυχώς έλειπαν πολλές παίκτριες του βασικού κορμού. Πάντως παλέψαμε, δώσαμε και την ψυχή μας και αν ήμασταν λίγο πιο τυχερές θα τα είχαμε καταφέρει. Ακόμη πιστεύουμε στην πρόκριση, γιατί αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και ψυχή».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 23:07

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦαν Σιπ: «Όσοι δεν συμφωνούν, δεν έχουν θέση στην Εθνική»
Επόμενο άρθροΑπόσπασμα από το ντοκιμαντέρ για τον Αντετοκούνμπο