«Ο τρόπος με τον οποίο δίνεται είναι ξεδιάντροπος, γιατί η 13η σύνταξη δίνεται τον Δεκέμβρη, δεν δίνεται λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό είναι πολιτική εξαγορά ψήφων» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ·«Πρακτορείο 104,9 fm».

 

«Δεν είναι 13η σύνταξη, είναι επίδομα. Και αυτό το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός: δεν θα πάρουν όλοι την 13η σύνταξη, όπως αναλογούσε στη σύνταξή τους ή με οποιοδήποτε εισοδηματικό κριτήριο. Παίρνουν πολύ λιγότερα, ενώ κάποιοι, μάλιστα, παίρνουν και το 30% όπως μας λέει ο πρωθυπουργός Αυτό, βεβαίως, μένει να το δούμε κιόλας όταν θα πληρωθεί αυτή η 13η σύνταξη, το 13ο επίδομα. Να δούμε ακριβώς πόσο θα είναι», πρόσθεσε.

 

Παρόλα αυτά, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι η ΝΔ θα την ψηφίσει γιατί, όπως είπε, οτιδήποτε και να δοθεί αυτή τη στιγμή έχει «ιδιαίτερη αξία και σημασία για τους Έλληνες που έχουν ταλαιπωρηθεί».

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για την επταήμερη εργασία, ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διαστρεβλώσει τα πράγματα, όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη λειτουργία και όχι για την εργασία και αυτό βεβαίως το είπαμε, και ο κόσμος το γνωρίζει ότι αυτό ήδη προβλέπεται από την επιχειρησιακή σύμβαση που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας και η κ. Αχτσιόγλου στην εταιρεία Παπαστράτος» εξήγησε.

 

Για την κατάσταση των οικονομικών της χώρας, ο τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι «η αλήθεια ειδικά στα οικονομικά, αλλά κυρίως για τους Έλληνες που το έχουν βιώσει αυτό στο πετσί τους, είναι πικρή και προφανώς δεν κρύβεται». Ανέφερε, άλλωστε, ότι ενώ «το 2014 το ΑΕΠ της χώρας ήταν περίπου στα 186 δισ. ευρώ», τελικά «πέρυσι έκλεισε το ΑΕΠ με 183,7 δισ.». «Η πίτα, δηλαδή, αντί να μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια, μειώθηκε. Και όχι μόνο μειώθηκε, απομειώθηκε ακόμη περισσότερο με τις δεσμεύσεις των χρημάτων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση» υποστήριξε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροFake news του Μαξίμου τα περί 7ήμερης εργασίας
Επόμενο άρθροΕμπρηστικές επιθέσεις σε τέσσερα ΑΤΜ σε Πετράλωνα και Δάφνη