Ο κ. Τσίπρας αρνείται να αποδεχτεί οποιονδήποτε έλεγχο των δικών του πεπραγμένων, δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ,·Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 για την συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός·Αλέξης Τσίπρας.

 

“Από τη συνέντευξη βγήκε ότι αρνείται να αποδεχτεί οποιονδήποτε έλεγχο των δικών του πεπραγμένων, κάτι όμως που δεν ξέρω εάν είναι και καινούργιο, θεωρώ ότι είναι συνεπές με μία διαδρομή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς. Θέλω να θυμίσω ότι παρά τις διακηρύξεις των Συριζαίων για τα ζητήματα αυτά, όσα αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές ή προκαταρκτικές επιτροπές έχουν κατατεθεί η ΝΔ τις έχει υπερψηφίσει όλες και όσα αιτήματα εξεταστικών επιτροπών έχουν κατατεθεί από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει καταψηφίσει όλα,” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

 

“Επειδή η Novartis είναι σκάνδαλο κατά την άποψη του κ. Τσίπρα, ο οποίος εδώ ακολουθεί τη γραμμή του κ. Παπαγγελόπουλου. Δύο θέματα θέλω να ρωτήσω που δεν απαντώνται. Το πρώτο, έχουν επιβάλει έστω και ένα ευρώ πρόστιμο στη Novartis; Ας αφήσουμε το εάν εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα. Είμαστε στα πέντε χρόνια, πέντε χρόνια που υποτίθεται ότι έχει στηθεί μία ολόκληρη εξιστόρηση για το πώς κατασπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων από τη φαρμακευτική δαπάνη και δη από τη Novartis… Εδώ χτίζονται μύθοι οι οποίοι μετά δεν υποστηρίζονται από πουθενά”, σημείωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και πρόσθεσε:

 

“Λέει δεν είναι σκευωρία. Θα απολογηθεί ο κ.Τσίπρας, εγώ λέω καταρχήν στους τέσσερις; Δεν τους παρέδωσε στη Δικαιοσύνη, ζήτησε να κινηθεί η ποινική δίωξη εις βάρος τους με την πρόταση που έκανε στη Βουλή για την προκαταρκτική εξέταση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πήρε ένα υλικό αυτό που είχε διαβιβάσει η αρμοδία Εισαγγελεύς στη Βουλή, το διάβασε, το αξιολόγησε και είπε πρέπει να κινηθεί δίωξη εις βάρος αυτών των προσώπων, τους κρέμασε στα μανταλάκια, τους έφερε στη Βουλή να απολογούνται, τους διαπόμπευσε δημοσίως γιατί τους απέδωσε κατηγορίες. Και ρωτώ εγώ τώρα; Βγήκε σε αυτή τη συνέντευξη να πει, λάθος το έκανα, δεν τα διάβασα αυτά… Τώρα που απεδείχθη η σκευωρία τουλάχιστον ως προς τους τέσσερις, αναμένουμε για τους υπόλοιπους, μία κουβέντα δεν βρήκε να πει;”.

 

“Περιμένει ο ελληνικός λαός, μετά από 4,5 χρόνια, με ανυπομονησία την 26η Μαΐου και στις ευρωεκλογές επειδή νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι οι πολίτες θα πάνε χαλαρά. Οι ευρωεκλογές έχουν σκληρά εθνική ατζέντα, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και θα κριθεί η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓια πρώτη φορά ρύθμιση με κούρεμα βασικής οφειλής
Επόμενο άρθροΖημία €336 εκατ. για τη Lufthansa το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς