“Είναι πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό να στήνει κανείς κατηγορίες θέλοντας να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να τις έχει τεκμηριώσει” δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως όσον αφορά την υπόθεση της Novartis “πήγαν την υπόθεση στη Βουλή και γύρισε πίσω στην κα Τουλουπάκη, η οποία δήλωσε αναρμόδια”. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η επιτροπή για τη Novartis στη Βουλή ήταν ουσιαστικά ένα μεγάλο φιάσκο, καθώς όπως είπε, “διώχθηκαν 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμένος, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και δεύτερο φιάσκο με τους δήθεν προστατευόμενους μάρτυρες, ο ένας πλέον είναι γνωστός και αποδεικνύεται ότι παρανόμως χρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας”.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια όλα αυτά δείχνουν ότι “σε μία Δημοκρατία όπου θα έπρεπε να τηρείται η διάκριση και η ανεξαρτησία των τριών εξουσιών, η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει είτε απειλώντας, είτε νουθετώντας, είτε πιέζοντας με διάφορους τρόπους και δημοσίως κομμάτι του Δικαστικού Σώματος, προκειμένου να πετύχει αυτό που υπουργοί της έχουν προαναγγείλει μήνες τώρα στα κομματικά τους όργανα: ότι αν δε βάλουν κάποιους πολιτικούς τους αντιπάλους στη φυλακή, δεν κερδίζουν εκλογές”.

 

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι “δια των κορυφαίων δικαστών της θα υπερασπιστεί την ακεραιότητά της και θα δείξει στους Έλληνες ότι είναι πραγματικά αμερόληπτη και δε μπορεί να επηρεαστεί από κανέναν”.

 

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως κακώς μιλάμε για τον κ. Πολάκη ξανά και ξανά. “Έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποδεχτεί αυτή τη ρητορική και ουσιαστικά την επικροτεί. Δεν έχει σημασία ότι δεν τα λέει ο ίδιος δημοσίως, από τη στιγμή που όχι μόνο ανέχεται αλλά υπερθεματίζει και στηρίζει τον Υπουργό του αντί να τον αποδοκιμάσει. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο κ. Πολάκης είναι “η φωνή του κυρίου”.

 

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι ο κ. Τσίπρας υποτίμησε τα εθνικά μας θέματα, τον πατριωτισμό των Ελλήνων, αλλά και τη νοημοσύνη τους. “Για εμάς στη Ν.Δ. είναι στην κορυφή της πολιτικής μας ατζέντας. Και αποδείχτηκε πως βρίσκονται πολύ ψηλά αξιακά για το λαό μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Αλλά επειδή τη δύναμη εξακολουθεί να την έχει ο ελληνικός λαός, αργά ή γρήγορα, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να λένε, ακόμα και το ανεκδιήγητο tweet του κ. Κυρίτση περί εκτροπής των δημοκρατικών θεσμών, οι εκλογές θα έρθουν. Και τότε θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους με την απάντηση των Ελλήνων στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, για όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου ότι φυσικά θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή όταν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, έχει γίνει ήδη viral.

 

“Τώρα λέει τα ακριβώς αντίθετα: ότι θα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή του Κοινοβουλίου. Αυτό δείχνει τον πανικό, την ανειλικρίνεια και το τέλμα που έχει περιέλθει αυτή η κυβέρνηση” είπε.

 

Τέλος αναφορικά με την βόλτα του Δ. Κουφοντίνα στο κέντρο της ΑΘήνας ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι “ενώ η ελληνική Πολιτεία έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες κατά της τρομοκρατίας και η ελληνική κοινωνία πίστεψε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την “πληγή” της τρομοκρατίας, φαίνεται ότι με την ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου τα φαινόμενα αυτά “ξανανθίζουν”, δημιουργώντας ποικίλα ερωτήματα, φόβο και τρόμο στους πολίτες.

 

Την ώρα που χτυπούν ακόμα και εκκλησία, με μεγάλο κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη, δίνονται κατ΄ επανάληψη άδειες σε αμετανόητο τρομοκράτη που βολτάρει προκλητικά στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που πήρε τις ζωές αθώων ανθρώπων και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια. Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν 10.000 εγκληματίες, μεταξύ των οποίων τρομοκράτες, βαρείς ποινικοί, βιαστές, παιδεραστές. Κατήργησε τις φυλακές γ-τύπου του Δομοκού και έδωσε τη δυνατότητα στους αμετανόητους τρομοκράτες να παίρνουν άδειες και να μας προκαλούν κουνώντας το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία. Επί Ν.Δ. ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν, θα επανέλθει η αίσθηση στους συμπολίτες μας ότι υπάρχει Κράτος Δικαίου, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου” δήλωσε ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝεκρός 22χρονος μέσα στο σπίτι του
Επόμενο άρθροΗ θέση του Πολάκη δεν μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη