«Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, θα εξασφαλίσει τα δύο “ναι” που ζήτησε με θάρρος, θεσμική και πατριωτική ευθύνη με τη χτεσινή του πρωτοβουλία. Και το “ναι” στην ανανέωση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το “ναι” στην κύρωση της Συμφωνίας Των Πρεσπών», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

«Με αυτά τα δύο “ναι” μπαίνουμε σε μία καινούργια περίοδο, καθώς η έξοδος από τα μνημόνια και η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βάζουν την Ελλάδα σε μία νέα πολιτική εποχή … Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με στόχο την διαμόρφωση μίας νέας προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην μεταμνημονιακή περίοδο, κερδίζοντας τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις», τόνισε.

 

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάντα είχε ως επιδίωξη την δημιουργία ευρύτερου συνασπισμού πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Στην Ελλάδα, ο χώρος από το δημοκρατικό κέντρο μέχρι την Αριστερά είναι ιστορικά και κοινωνικά πλειοψηφικός. Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε μία αναμέτρηση ανάμεσα στην πρόταση που θα διαμορφώσει αυτός ο χώρος, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστική δύναμη αλλά όχι μόνο, έναντι της οπισθοδρόμησης που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, υβρίδιο ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού με έντονα ακροδεξιά στοιχεία», ενώ προσέθεσε σε άλλο σημείο ότι όπως έδειξαν οι εξελίξεις την Κυριακή, αλλά και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής, κατά τον κ. Παπαδημούλη, «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την πολιτική πρωτοβουλία».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Βερολίνο εμπιστεύεται τις συνταγματικές διαδικασίες στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠεραιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως το 2019