Ο Φώτης Κουβέλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Kληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ. Μιωνή και την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ζήτημα ότι η Προανακριτική Επιτροπή δέχτηκε να δει παράνομο υλικό.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετά και την μήνυση του κ. Καλογρίτσα, που εμπλέκει τον κ. Παππά, ο κ. Κουβέλης είπε πως «επεδιώχθη να δημιουργηθεί ένα πεδίο που ανακατεύονται εντυπώσεις, υποψίες και όλα τα σχετικά ως αντιπερισπασμός σε κάποιες άλλες πράξεις οι οποίες ελέγχουν στελέχη τα οποία αναφέρονται στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος». «Η περίπτωση του κ. Καλογρίτσα αφορά μία ιδιωτική υπόθεση» διευκρίνισε.
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δικαίως ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον Νίκο Παπά, καθώς «η απομάκρυνση του κ. Παππά δεν θα αντιστοιχούσε στην ουσία των πραγμάτων, αλλά και στην απόκρουση που πρέπει να γίνεται σε τέτοιες πράξεις που επιδιώκουν κάποιοι την ώρα που οι ίδιοι είναι λερωμένοι, να ζητάνε λεκέ στο πέτο του άλλου».
Είπε επίσης, σχετικώς με τα έγγραφα, που αφορούν τον συμβιβασμό της Novartis και αφορούν τις παράνομες ενέργειες του ελληνικού παραρτήματος της εταιρίας, ότι στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και την απόφαση του δικαστηρίου του Νιού Τζέρσεϋ η ακριβής μετάφραση είναι ότι αφορά πολιτικούς αξιωματούχους.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο (για τις Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις), λέγοντας ότι «και παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό εξακολουθεί να βρίσκεται σε διάσταση και σε αντιπαράθεση με τον πυρήνα της Συνταγματικής διάταξης για το δικαίωμα στην συνάθροιση».
Τόνισε μάλιστα ότι ο κορυφαίος σήμερα υπουργός της κυβέρνησης κ. Γεραπετρίτης με την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, υποστήριζε διαφορετικές θέσεις πριν 2-3 χρόνια. «Η επιστημονική συνταγματολογική φωνή του κ. Γεραπετρίτη λέει: είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, καταλήγοντας ότι η ίδια η κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου θα δείξει τα αδιέξοδα αυτού του νόμου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜουφτής Κομοτηνής: Η Αγία Σοφία είναι Χριστιανικός ναός (audio)
Επόμενο άρθροΎποπτο περιστατικό για κορωνοϊό , 40χρονη Σέρβα στο Νοσοκομείο του Βόλου