Το ποσό των 507 εκατ. δολ. οφείλει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, Elon Musk, σε τράπεζες της Wall Street, οι οποίες εμπλέκονται στην πώληση μετοχών και χρέους της Tesla, στην οποία Musk συμβάλλει με το μερίδιό του στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Τα δάνεια αυτά αναφέρθηκαν στο ενημερωτικό δελτίο της Tesla την Πέμπτη, στην προσπάθειά της να αντλήσει μέχρι και 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες μετοχές και χρεόγραφα, ενώ τα δάνεια αυτά είναι επίσης 117 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από τα προσωπικά δάνεια που αποκάλυψε ο Musk στο προηγούμενο ενημερωτικό δελτίο της Tesla το 2017, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η Tesla δήλωσε την Παρασκευή ότι η προσφορά της για 3,1 εκατομμύρια μετοχές αποτιμάται στα 243 δολάρια ανά μετοχή και ο Elon Musk θα αγοράσει μετοχές αξίας έως και 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Το δελτίο της Πέμπτης έδειξε ότι ο Musk οφείλει χρήματα σε τρεις τράπεζες που είναι ανάδοχες στην αύξηση κεφαλαίου που ανακοινώθηκε.

 

Ο CEO έχει 213 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που εκκρεμούν στην Goldman Sachs Group Inc, ενώ οφείλει στη Morgan Stanley 209 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 85 εκατομμύρια δολάρια στην Bank of America Corp.

 

Ωστόσο, η Tesla αναφέρει ότι εάν η τιμή της μετοχής πέσει και οι τράπεζες αναγκάσουν τον Musk να πουλήσει μερικές από τις μετοχές του, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετη πίεση στη μετοχή.

 

Η Tesla κέρδισε 4% μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της για αύξηση του κεφαλαίου της, γεγονός που καθησύχασε τις πρόσφατες ανησυχίες των επενδυτών και ανέβασε τη μετοχή από τα χαμηλά επίπεδα δύο ετών που βρισκόταν.

 

Ο Musk, ο οποίος κατέχει το 20% της Tesla, λαμβάνει προσωπικά δάνεια από τις τράπεζες της Wall Street εδώ και χρόνια. Ένα ενημερωτικό δελτίο της Tesla το 2017 έδειξε δάνεια 624 εκατομμυρίων δολαρίων στον Musk.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥποβαθμίζει σε σταθερές τις προοπτικές της Navios
Επόμενο άρθροΑκόμη 14 νεκροί στην άσφαλτο στην Αττική τον Απρίλιο