Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη δημοσίως να τρέμει. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η καγκελάριος είναι καλά και αναχώρησε για την Ιαπωνία ώστε να μετάσχει στους G20. 

«Η καγκελάριος είναι καλά» και θα ταξιδέψει σήμερα για την Ιαπωνία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών των κόσμου (G20) διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το πρωί της Πέμπτης κατά την τελετή διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπτρεχτ στο προεδρικό ανάκτορο, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε να τρέμει. Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της, ενώ, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο, «σταύρωσε» τα χέρια της μπροστά επάνω στο σώμα. Το τρέμουλο διήρκεσε περίπου δύο λεπτά. Μισή ώρα αργότερα στη βουλή κατά την ορκωμοσία της κ. Λάμπρεχτ, η Άγκελα Μέρκελ δεν έδειχνε καμία αδιαθεσία.

Παρόμοιο επεισόδιο παρουσιάστηκε πριν από 9 ημέρες κατά την υποδοχή του νέου Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καγκελαρία. Τότε η Άνγκελα Μέρκελ απέδωσε το τρέμουλο σε αφυδάτωση, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε πιεί αρκετό νερό. Ειδικοί πάντως θεώρησαν την τότε επίσημη εκδοχή για το τρέμουλο λογική και απέρριψαν λίγο-πολύ την πιθανότητα μιας νευροπάθειας. Μετά το νέο επεισόδιο πληθαίνουν όμως τα ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ανταπόκριση: Γ. Πάππας], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπουργούς που δεν αντιτίθενται σε ένα άτακτο Brexit θέλει ο Μπόρις Τζόνσον
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ μεταξύ Sea Watch – ιταλικής κυβέρνησης