Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία λίγο μετά τις 21.30 χθες Δευτέρα στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου, και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι της Πάρου (στη φωτογραφία του Σ. Παγώνη από cyclades24.gr, επάνω, το μέτωπο βρίσκεται μία ανάσα από το Πίσω Λιβάδι).

Ισχυροί άνεμοι

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς διευθύνσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και εξαπλωνόταν σε περισσότερα από δύο μέτωπα.

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου – στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι -, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη ορισμένες μικρές, διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Για καλύτερη εικόνα της φωτιάς μίλησε επίσης η πρόεδρος της κοινότητας Μάρπησσας, Αννα Αντωνοπούλου.

«Ηταν επικίνδυνη η φωτιά, έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη. Εχουν πάει άνθρωποι στην μονή του Αγ. Αντωνίου για να την προστατεύσουν σε περίπτωση αναζωπυρώσεων », δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αντωνοπούλου.

Συμμετέχουν οι κάτοικοι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Οπως εξήγησε ο κ. Κωβαίος, ο δήμος συνδράμει με 4 υδροφόρες ΟΤΑ (οι 2 συμμετέχουν στην πυρόσβεση), ενώ από την έναρξη της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία του δήμου μαζί με κατοίκους των περιοχών συμμετέχουν στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Αυτό που ανησυχούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόρεια Μακεδονία: Πολιτικός σεισμός από το αστείο του Ράμα για τη «Δυτική Βουλγαρία» (δείτε βίντεο)
Επόμενο άρθροΚαμπουρίδης: Η απομυθοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση «EFES – ΕΦΕΣΟΣ – 2022»