Ακόμη και drones ρίχνονται στη μάχη προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο για «Πάσχα στο σπίτι», χωρίς μεγάλα τραπέζια σε φίλους και συγγενείς. Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, με συνεχή μπλόκα στα διόδια των εθνικών οδών και τους παράδρομους, για να αποτραπεί η έξοδος από το κλεινόν άστυ στους απείθαρχους. Παρά τις απαγορεύσεις, πολλοί είναι αυτοί που έχουν μετακομίσει εδώ και μέρες στα εξοχικά τους.

Από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ 300 ευρώ για τον οδηγό και 150 για τον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

Η ίδια ποινή ισχύει για την απόπειρα μετακίνησης εκτός νομού, αλλά επεκτάθηκε για το παραπάνω διάστημα και για μετακινήσεις εντός νομού αλλά εκτός αστικού ιστού, δηλαδή στα εξοχικά.

Επίσης, 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Σχετική είδηση: Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια, λιμάνια, τρένα και λεωφορεία -Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκάλυπτοι οι Φαρμακοποιοί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Επόμενο άρθρο#Μένουμε Κυκλάδες: Τήνος – ert.gr