Εντός των ημερών αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιρίδας, των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Το πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί στις 17 Ιουνίου όπως μετέδωσε η εκπομπή Τlive, δύο ημέρες μετά από την ημερομηνία που αρχικά αναμενόταν.

Οι δύο ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, έχουν καταλήξει στο μεγαλύτερο ποσοστό στο τι οδήγησε στον θάνατο τα άλλα δύο παιδιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή, το πόρισμα σίγουρα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναφέρει ως αιτία θανάτου τα παθολογικά αίτια. «Η απάντηση που έλαβα από τις Αρχές είναι ότι δεν θα λέει παθολογικά αίτια» είπε η δημοσιογράφος Ηρώ Καρυοφίλλη.

Παράλληλα, η εκπομπή “Live News” μετέδωσε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις των δύο παιδιών αναμένεται να είναι καθαρές, δηλαδή τα αποτελέσματα θα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τοξική ουσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά θα κάνει λόγο για:

– Για κοινή αιτία θανάτου στα δυο κοριτσάκια
– Για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις
– Για μη παθολογικά αίτια,
– Ενώ τα ιστοπαθολογικά ευρήματα που έριξαν φως στις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιρίδας, καταδεικνύουν ασφυκτικό θάνατο.

«Ο μηχανισμός έτσι όπως τον βλέπω εγώ, στα ιστοπαθολογικά τα μέχρι τώρα, ο ασφυκτικός θάνατος ταιριάζει πάρα πολύ για τον θάνατο της Ίριδας. Της Μαλένας θεωρώ ότι περιμένουμε να δούμε τα καινούργια ιστοπαθολογικά τα οποία ενδεχομένως να προστεθούν στα προηγούμενα και να καταλήξουμε και εκεί σε κάποιο παρόμοιο συμπέρασμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Τα φάρμακα τα έδινε η μητέρα, μέχρι που άλλαξε η οδηγία

Την ίδια ώρα, το live news, αποκαλύπτει τι ανάφερε στις αρχές, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων, για την χορήγηση των φαρμάκων της Τζωρτζίνας. Την ημέρα που το κοριτσάκι έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, η μητέρα ζήτησε να χορηγεί η ίδια τα φάρμακα της γαστροστομίας της 9χρονης κόρης της.

«Πήγα στη μαμά και τη ρώτησα αν είχε μαζί της τα φάρμακα που θα χορηγούνταν από τη γαστροστομία. Μου είπε ότι τα είχε και η δεύτερη ερώτηση που της έκανα ήταν αν ξέρει να χορηγεί αυτά τα φάρμακα από τη γαστροστομία. Μου απάντησε ότι ήξερε να τα χορηγεί και συγκεκριμένα μου είπε: «εγώ τα δίνω στο σπίτι». Το ότι αφήνουμε τους γονείς να χορηγούν οι ίδιοι κάποια φάρμακα στα παιδιά τους είναι μια κοινή πρακτική, κάτι που το κάνουμε. Ο λόγος είναι γιατί συνήθως πρόκειται για παιδιά που ακολουθούν μια μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή, η οποία δίνεται και στο σπίτι. Επίσης επιτρέπουμε στους γονείς να χορηγούν την αγωγή όταν είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν πώς να το κάνουν. Ποτέ όμως δεν επιτρέπουμε στους γονείς χορήγηση ενδοφλεβίων φαρμάκων», αναφέρει η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων.

Γιατρός και νοσηλευτές συμφώνησαν να χορηγεί η κατηγορουμένη τα φάρμακα του παιδιού, ενώ σύμφωνα με την νοσηλεύτρια στο νοσηλευτικό δελτίο του παιδιού αναγραφόταν «τα δίνει η μητέρα» κάθε φορά που η Πισπιρίγκου έδινε η ίδια τα φάρμακα της Τζωρτζίνας μέσω της γαστροστομίας.

«Σε συνεννόηση με τον γιατρό, αποφασίσαμε ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα τα χορηγεί η μητέρα. Το ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα τα χορηγεί η μητέρα, γράφτηκε και στην κάρτα φαρμάκων του παιδιού, και αν δεν κάνω λάθος το έγραψα και στο νοσηλευτικό δελτίο του παιδιού. Αναλυτικά τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, οι ποσότητες, η οδός χορήγησης, η ημερομηνία και ποιος από το νοσηλευτικό προσωπικό της τα χορήγησε, φαίνονται αναλυτικά στον ιατρικό της φάκελο».

Ωστόσο ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν καταλήξει το 9χρονο κοριτσάκι, η οδηγία άλλαξε και στις 28/9 αποφασίστηκε, η Πισπιρίγκου να μην χορηγεί πλέον η ίδια τα φάρμακα του παιδιού, αλλά να δίνονται από τις νοσηλεύτριες.

«Το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, κατά την παραλαβή των ασθενών, ενημερώθηκα ότι η Τζωρτζίνα το προηγούμενο βράδυ (28/1) είχε κάνει κάποιο επεισόδιο ταχυκαρδίας και ότι είχε πυρετό, αλλά εκείνη την ώρα ήταν απύρετη. Επίσης ενημερώθηκα από τις νοσηλεύτριες της βραδινής βάρδιας, ότι η γιατρός είχε δώσει εντολή τα φάρμακα της γαστροστομίας να χορηγούνται πλέον από εμάς και όχι από τη μητέρα, συμπλήρωσε η νοσηλεύτρια.

Το πρωί του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι που έφυγε η νοσηλεύτρια, όπως λέει είχε την έννοια της στην Τζωρτζίνας, παρακολουθώντας συχνά την μικρούλα να είναι ήρεμη στο κρεβάτι. Τίποτα δεν προμήνυε ότι 10 λεπτά μετά το τέλος της βάρδιας της και την αναχώρηση της από το νοσοκομείο, το κοριτσάκι θα έφευγε από τη ζωή, με την ίδια να ξεσπάει σε κλάματα όταν το έμαθε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνανέωσε στην ΑΕΚ ο Νικολαΐδης
Επόμενο άρθροΑκάρ: Δείτε βίντεο με το επεισόδιο με τους Έλληνες βουλευτές