Για την κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και την εξέλιξη των ερευνών για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις νέες πληροφορίες περί «καθαρής» κεταμίνης, τις οποίες θα μπορούσε να αξιοποιήσει η 33χρονη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου για να «δέσει» την υπερασπιστική της γραμμή, ο κ. Λέων σημείωσε ότι πρέπει «να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης, γιατί για την Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως στοιχείο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή που αφορά στην αιτία θανάτου».

Και προσέθεσε: «Ο συνάδελφος, με την ιατροδικαστική έκθεση, με το σύνολο των ευρημάτων που θα έχουμε από τις ιστολογικές και σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές, θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Όταν μια υπερασπιστική γραμμή έχει μπροστά της τρεις ανθρωποκτονίες, θα μου επιτρέψετε να πω, θα έλεγα ότι πριν βάλει τους ειδικούς, καλό θα είναι να αναμένει τα αποτελέσματα, τα τελικά πορίσματα και, στη συνέχεια, να θέσει στους ειδικούς όλα τα ερωτήματα, γιατί αποσπασματικά μπορεί να μην έχουμε ασφαλή συμπεράσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ιατροδικαστής, ως προς την γραμμή που ακολουθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ τόνισε πως «με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκτεθούν συνάδελφοι (σ.σ. ιατροδικαστές) χωρίς λόγο».

Ο κ. Λέων μίλησε στο MEGA και για τα άλλα δύο άτυχα παιδιά της οικογένειας, τονίζοντας ότι «στα δύο πρώτα παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση. Δεν ξεκινάμε από βεβαιότητες. Ξεκινάμε με σαφή ευρήματα, τα οποία επανελέγχονται ουσιαστικά και επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου που ήταν άστοχες και εσφαλμένες».

Τέλος, ο έμπειρος ιατροδικαστής εκτίμησε ότι οι συνάδελφοί του θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους μετά το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε από όλους όσοι βγαίνουν να μιλήσουν για την υπόθεση να έχουν υπόψη τους τα στοιχεία που υπήρχαν στο φάκελο της κάθε περίπτωσης και να μην μιλούν από μηδενική βάση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Δριμεία κριτική για το νομοσχέδιο – «Οι ασθενείς θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»
Επόμενο άρθροMEGA: Πιθανόν αύριο Πέμπτη οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος