Μπορεί ο κοροναϊός να συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όμως οι ελλείψεις στο ΕΣΥ παραμένουν πολλές. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα, όπου νοσηλεύονται και περιστατικά Covid-19, έστειλαν επιστολή που δείχνει την απόγνωσή τους σχετικά με το θέμα.

H παιδίατρος Μαρία Ηλιοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή την επιστολή που έστειλαν οι γιατροί του νοσοκομείου, ζητώντας την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Ποιες ελλείψεις υπάρχουν

«Λόγω της σφοδρότητας του τετάρτου κύματος κληθήκαμε να έχουμε τέσσερα περιστατικά Covid-19. Mια καινούργια πτέρυγα όταν ανοίγει χρειάζεται ενίσχυση και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν δύο κενές θέσεις στο παιδιατρικό και χρειάζονταν και οκτώ θέσεις στο νοσηλευτικό» ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Ηλιοπούλου, τονίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη στο παιδιατρικό νοσοκομείο σε κάποιες ειδικότητες.

Διαβάστε επίσης: Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικόν» – Το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου – Ξεκίνησε εφημερία με δεκάδες ράντζα

Με έναν αναισθησιολόγο θα μείνει το Καραμανδάνειο

«Από τις τέσσερις οργανικές θέσεις τις επόμενες εβδομάδες οι τρεις εκκενώνονται (λόγω συνταξιοδοτήσεων). Από την στιγμή που θα γίνει αυτό δεν θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη από αναισθησιολόγο», κατήγγειλε η παιδίατρος του νοσοκομείου που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Μέχρι και τρεις μήνες το διάστημα για την πλήρωση μιας θέσης

«Κάποια θέση για να προκηρυχθεί ως μόνιμη θα πρέπει να μην υφίσταται η οργανική θέση εκτός αν πλησιάζουν έξι μήνες πριν από την συνταξιοδότηση κάποιου γιατρού. Σύμφωνα με αυτό το οργανόγραμμα έχουμε ήδη στείλει για προκήρυξη στο υπουργείο Υγείας αυτές τις θέσεις που εκλείπουν, συν κάποιες άλλες που είναι σε επισφάλεια. Παράλληλα, όπου χρειάζεται και όπου υφίσταται ανάγκη, γίνεται μετακίνηση του αναγκαίου προσωπικού από άλλα νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα προκηρυχθεί μία θέση ενός ιατρού ή ενός νοσηλευτή θα πρέπει να περάσουν μέχρι και τρεις μήνες. Διάστημα στο οποίο θα μείνει κενή η θέση στο νοσοκομείο και οι ασθενείς θα έχουν πρόβλημα στην εξυπηρέτησή τους.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας υποστήριξε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι την πλήρωση της προκηρυγμένης θέσης, τα όποια κενά, καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς. Ακόμα όμως και αυτή η λύση δεν είναι μόνιμη, ενώ περνάει κάποιο διάστημα για να υλοποιηθεί.

«Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο. Αυτά προβλέπει η νομοθεσία μας και αυτά κάνουμε» είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών θέσεων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστήμονας με αντιεμβολιαστικές απόψεις στην επιτροπή Τσιόδρα
Επόμενο άρθροJames Bond: Ο Ίντρις Έλμπα είναι σε συζητήσεις για την επόμενη ταινία