Όπως έχει ήδη συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας. Από τον κανόνα δεν εξαιρέθηκε και ο Δήμος Πατρέων που έλαβε σχετικές αποφάσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος: «Την Κυριακή του Πάσχα, 19 Απρίλη, συμπληρώνονται 29 χρόνια από την φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών. Του Γιώργου Παπασωτηρόπουλου 58 χρόνων, του Βασίλη Κυριακόπουλο 53, του Γιάννη Καυκά 25, της Όλγας Στραγγαλινού 25, του Δημήτρη Σεϊτανίδη 23 και της Γεωργίας Βέρρα 24 χρόνων.
Ο Απρίλης όμως έχει μια ακόμα αποφράδα ημέρα. Στις 21 του μήνα, συμπληρώνονται 53 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του 1967.
Δυστυχώς λόγω της κατά
στασης που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, είναι απαγορευτικό να τιμηθούν όπως πρέπει και όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, κρατάμε στην μνήμη και την καρδιά μας τους έξι συμπολίτες μας. Τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας,
Βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, εργασία, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής, μεμονωμένα φέτος θα τιμήσουν τις δύο θλιβερές επετείους».

To υπνωτήριο

Αν όμως οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις πρωτοβουλίες του δήμου όπως η στήριξη των αστέγων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Εντάχθηκαν σήμερα τέσσερις επιπλέον συμπολίτες μας στον Ξενώνα – Υπνωτήριο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, αλλά και των ήδη φιλοξενούμενων και των εργαζομένων, ελήφθησαν πριν την εισαγωγή τους, δείγματα για ανίχνευση του κορωνοϊού, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΟΔΗΠ, τα οποία εστάλησαν στο εργαστήριο του ΓΠΝΠ.

Ευχαριστούμε τους υγειονομικούς του ΓΠΝΠ, που διευκόλυναν και εκτέλεσαν την όλη διαδικασία, ώστε να φιλοξενηθούν το συντομότερο δυνατό οι συγκεκριμένοι άστεγοι στο υπνωτήριο του Δήμου μας.

Οι προσπάθειές μας και η συνεργασία μας με το ΓΠΝΠ θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση της ένταξης και άλλων συμπολιτών μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, που εξαρτώνται από εμάς, για την προστασία της υγείας τους».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο12 κρουαζιερόπλοια – φαντάσματα «βολοδέρνουν» στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΗ Παρί Σεν Ζερμέν μοιράζει 25.000 γεύματα στο προσωπικό των νοσοκομείων