Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό στις 10.30

Νέα στοιχεία σχετικά με τη ώρα θανάτου του μικρότερου παιδιού του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, η δηλωθείσα ώρα θανάτου της 6,5 μηνών Ιριδας διαφέρει από την πραγματική.

«Η τυπική ώρα θανάτου που συμπληρώνεται στο νοσοκομείο είναι η ώρα που σταματάει η διαδικασία της ανάνηψης. Η πραγματική ώρα θανάτου θέλει προσωπική μελέτη και κρίση των στοιχείων. Αναφέρουν ένα παγωμένο σώμα, δεν αναφέρουν πτωματικές υποστάσεις, δεν υπάρχει μυϊκή ακαμψία, συνεπώς όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Το ορθό είναι να ξέρουμε την ακριβή θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. Εάν κρίνουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μία σχετική εμπειρία και ξέρουν εάν ακουμπήσουν ένα σώμα να υπολογίσουν τη θερμοκρασία, τότε υπολογίζουμε ότι έχει χαθεί τουλάχιστον ένας βαθμός Κελσίου», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μυϊκή ακαμψία, που ξεκινά να δημιουργείται μετά από 3 ώρες, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο θάνατος να έχει επέλθει μία ώρα περίπου πριν την δηλωθείσα ώρα, είναι μία εκτίμηση με επιφύλαξη. Οι ΕΚΑΒίτες περιγράφουν ότι το σώμα του παιδιού ήταν ψυχρό τη στιγμή που το βρήκαν και στο σπίτι έφτασαν 11.35», συμπλήρωσε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό στις 10.30, και συμπίπτει με αυτό που είπε ο κ. Γαλεντέρης. Μετά έχουμε αντιφάσεις. Η μία σχετίζεται με το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ισχυριστεί ότι της είχε πει δήθεν η ιατροδικαστής η κ Τσιώλα, ότι το παιδί πέθανε κάπου στις 8 με 9 το πρωί.», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜάσκα: Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα – Ποιος τύπος πρέπει να προτιμάται και ποιος να αποφεύγεται
Επόμενο άρθροΥπουργείο Υγείας: Έρχεται προσωπικός γιατρό για όλους, ενεργοποιούνται τα απογευματινά χειρουργεία – Τι αλλάζει