Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 16 φορές έχει πει «όχι« η ανακρίτρια σε αιτήματα που έχει καταθέσει από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, έχει κατηγορηθεί ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα δύο ακόμη παιδιά της.

Αρνείται κάθε κατηγορία

Η ίδια, όπως είπε σήμερα ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος αρνείται ότι έχει εμπλοκή στους θανάτους και ότι αυτό που την ενδιαφέρει την προκειμένη στιγμή είναι να το αποδείξει.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στον Alpha και ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδρασή του αν και εφόσον αποδειχθεί ότι έχει ευθύνη η πελάτισσά του, είπε: «ή είναι η εξυπνότερη γυναίκα στον πλανήτη ή απλά δεν το έχει κάνει».

Τα 16 «όχι» της ανακρίτριας στα αιτήματα της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με τον δικηγόρο της έχει ζητήσει να γίνει επανεξέταση στο δείγμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε η κεταμίνη αλλά και να γίνει επαλήθευση DNA στα επτά φιαλίδια αίματος του κοριτσιού.

«Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα με δαπάνες της κατηγορούμενης – χωρίς να επιβαρύνει κανέναν- να γίνει επανέλεγχος αυτού του δείγματος αίματος για να δούμε εάν επαληθεύονται αυτά τα δεδομένα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» δήλωνε πριν τρεις ημέρες ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ωστόσο η απάντηση της ανακρίτριας ήταν αρνητική.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Η ανακρίτρια έχει πει άλλες 15 φορές «όχι» σε αιτήματα της Πισπιρίγκου και σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθεί εσκεμμένα να καθυστερήσει την υπόθεση στο στάδιο της προανάκρισης.

Τι καταγγέλλει ο Α. Λύτρας

«Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ αυτή η υπόθεση» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο κ. Λύτρας τονίζοντας ότι «γι’ αυτή την υπόθεση υπάρχουν πάρα πολλά κενά».

Αναφερόμενος στις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθούν επισήμανε ότι «θα πρέπει να δούμε αν θα αμφισβητηθούν και το ποιες θα είναι οι διαφορές».

Μιλώντας για την κατηγορούμενη η οποία είχε ζητήσει τη νομική συνδρομή του για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας, είπε ότι «δεν μπορούσε να βρεθεί αιτία θανάτου. Οι ειδικοί που είχα έρθει σε επαφή μου είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας μπορεί να μη διαλευκανθούν ποτέ καθώς όπως υποστήριξε «δεν μπορούσε να βρεθεί αιτία θανάτου για τα δύο παιδιά».

Απαντώντας για το αν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις έρευνες των Αρχών και τις ανακοινώσεις των ιατροδικαστών, ο κ. Λύτρας απάντησε κατηγορηματικά όχι.

Ο γνωστός ποινικολόγος καταδίκασε ωστόσο την στάση των αστυνομικών αρχών στην Πάτρα που δεν φρόντισαν να σφραγίσουν εγκαίρως το σπίτι της σπιτονοικοκυράς, επιτρέποντας σε αγνώστους να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜύκονος: Οι φιλενάδες το πέρασαν σε άλλο επίπεδο – Οι κυρίες που «έβγαλαν μάτια» στα Ματογιάννια
Επόμενο άρθροΒόλος: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της βενζίνης