Στην απόρριψη του αιτήματος της Ρούλας Πισπιρίγκου, για επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας προχώρησε η ανακρίτρια. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να διευκρινιστεί αν η Τζωρτζίνα “χάθηκε” από κεταμίνη ή όχι»

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την πορεία ενός αιτήματος. Δεν πρέπει, όμως, να αξιολογηθούν οι ενστάσεις οι επιστημονικές που υπάρχουν; Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Ζητήσαμε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, καθώς είχε έρθει σε επαφή με νοσηλεύτρια που είχε γνωρίσει τη Τζωρτζίνα. Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να καταθέσει. Μας είπαν ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποτελεί απόδειξη», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά»

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά, θεωρεί ότι αδικείται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάντα σταθερή στο ότι δεν έχει σχέση με το θάνατο του παιδιού», είπε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος. «Ζητήσαμε να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο καρδιολόγος του Ωνασείου. Η ώρα θανάτου είναι σημαντική. Η κεταμίνη ενεργεί στον οργανισμό σε συγκεκριμένο διάστημα. Εντοπίζοντας τον ακριβή χρόνο θανάτου, μπορούμε να δούμε πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη», ανέφερε σχετικά με τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη»

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Να συνεχιστεί η τοξικολογική διερεύνηση ώστε να είναι επαρκή τα στοιχεία για τη Τζωρτζίνα»

«Το αίτημα είχε ζητηθεί στο εργαστήριο από τον κ. Παπαδόπουλο και είχε γίνει πριν μερικές ημέρες. Είναι μια τραγική υπόθεση που αφορά σε τρεις θανάτους των παιδιών. Τα δύο προηγούμενα περιστατικά από ό,τι φαίνεται δεν είχαν κάποια σχέση με τοξικολογική διερεύνηση. Δηλαδή δεν υπήρχε κάτι που να είχε να κάνει με τοξικό παράγοντα, υπήρχαν άλλα αίτια. Αναφέρομαι στη Μαλένα και την Ίριδα. Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, υπήρχε τοξικολογικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι όταν βγήκε το αποτέλεσμα, δεν αποδίδει κάπου την υπόθεση ότι η κεταμίνη δόθηκε οπωσδήποτε από τη μητέρα», ανέφερε από την πλευρά του ο καθηγητής τοξικολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αριστείδης Τσατσάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει με αίτημά της να γίνει επανεξέταση των δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας στο τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη κωλυσιεργεί, αφού το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιές από πλημμύρα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

«Όταν θες να συνδέσεις το τοξικολογικό αποτέλεσμα για να βγάλεις περαιτέρω συμπεράσματα, θα πρέπει να γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να διευκρινιστεί πότε και πώς δόθηκε η κεταμίνη. Στην τοξικολογική διερεύνηση παρουσιάζονται και άλλα φάρμακα που πρέπει επίσης να διερευνηθούν. Αφού αποδίδεται αυτή τη στιγμή ο θάνατος σε μια τοξική ουσία, θα πρέπει να συνεχιστεί η τοξικολογική διερεύνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γρηγόρης Λέων: «Δεν βρίσκω το λόγο να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις ίδιες εξετάσεις»

Την απόρριψη των αιτημάτων της πλευράς Πισπιρίγκου για επανεξέταση των φιαλιδίων αίματος της Τζωρτζίνας, σχολίασε από την πλευρά του και ο  ιατροδικαστής  Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων αναφορικά με την τοποθέτηση του τοξικολόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδη Τσατσάκη ο οποίος δεν αμφισβήτησε τα αρχικά αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας, δήλωσε πως το γεγονός αυτό έχει την αξία του και τόνισε πως υπάρχουν «άνθρωποι που φτιάχνουν σενάρια πάνω στα οποία η κατηγορουμένη βρίσκει πάτημα και δημιουργεί ασάφειες, που είναι σαφώς υπέρ της».

Ο ιατροδικαστής θέλησε να διευκρινίσει πως όταν ζητήθηκε ο επανέλεγχος, ζητήθηκε με λάθος τρόπο από αυτούς που  πιστεύανε στην κεταμίνη με μία έννοια «κεταμινολατρείας».

«Ενώ είχαμε αρνητικές τοξικολογικές και είχε διερευνηθεί η κεταμίνη και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, προχωρήσαμε σε τρίτη εξέταση και εκεί αν είναι αρνητική όπως αναμένεται, νομίζω τότε δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι τα δύο πρώτα παιδιά σχετίζονται με συγκεκριμένη ουσία» τόνισε ο κ. Λέων.

«Το να σπέιρουμε αμφιβολίες σε ασφαλή δεδομένα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δημιουργεί πολλά ερωτήματα» προσέθεσε. Στη συνέχεια, δήλωσε πως δεν έχει κατανοήσει πλήρως την υπεασπιστική γραμμή ως προς την κεταμίνη και είναι καλό να διευκρινιστεί, να λάβει μία ενιαία γραμμή η υπεράσπιση.

«Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με αυτήν των  τεχνικών συμβούλων της θα πρέπει να συντονιστούν» εξήγησε.

Διευκρίνησε πως καλό είναι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις τώρα που υπάρχουν όλα τα υλικά ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, να επιβεβαιωθούν όλα τα ευρήματα αν και ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγο επαλήθευσης, εφόσον από την πρώτη εξέταση υπήρξε ασφαλές αποτέλεσμα για την κατάληξη της Τζωρτζίνας.

«Αν η κατηγορουμένη το θεωρεί μείζον ζήτημα, είναι δικαίωμά της να τις ζητά. Εφόσον θέλει μία πλήρη αλήθεια για το παιδί της καλό θα είναι να ψάξει και να συνεργαστεί και για τα δύο άλλα περιστατικά» συμπλήρωσε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Genesis: Ποιες περιοχές της χώρας «σάρωσε» η βροχή, ο αέρας και το χαλάζι
Επόμενο άρθροΕρντογάν: Τραβάει επικίνδυνα το σκοινί – Τα σενάρια για το τι σχεδιάζει και η διεθνής απομόνωση του σουλτάνου