Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, όλη η Ελλάδα την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη.

Η ίδια, εμμένει στο ότι είναι αθώα και αρνείται τα πάντα.

Το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και το πόρισμα από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δεν έχει ανιχνευτεί καμία τοξική ουσία στους ιστούς των δύο παιδιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών θα κάνει λόγο για κοινή αιτία θανάτου στα δυο κοριτσάκια, για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις, για μη παθολογικά αίτια, αλλά και ασφυκτικό θάνατο – σύμφωνα με τα ιστοπαθολογικά ευρήματα.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τι είπε ο ιατροδικαστής Λέων

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημειώνει πως στόχος των ιατροδικαστών που δουλεύουν στα πορίσματα, είναι αυτά να μη δέχονται αμφισβήτησης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τοξικολογικά τα δύο πρώτα παιδιά ήταν ‘καθαρά’. Στόχος των ιατροδικαστών είναι να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα, κανένα εύρημα να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ή να ζητηθεί άλλος επανέλεγχος».

Σημαντικό είναι από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι χρώσεις που θα προκύψουν.

«Οι χρώσεις μάς βοηθούν να κάνουμε λίγο πιο έντονα κάποια στοιχεία, κάποιες περιοχές, που θέλουμε να αναδείξουμε όταν πηγαίνουμε στο μικροσκόπιο να δούμε τους ιστούς. Θα μπορούσαν να αναδείξουν κάποια στοιχεία τα οποία να μην ήταν ευκρινή προηγουμένως», καταλήγει ο κ. Λέων.

Στην Πάτρα το Ανθρωποκτονιών

Στην Πάτρα μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς αναμένεται να μπουν στο κάδρο των ερευνών και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο πλαίσιο επίσπευσης της έρευνας για το κλείσιμο της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών, οι Αρχές αποφάσισαν τη μετάβαση στην Πάτρα κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών, το οποίο θα λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον 10 άτομα, συγγενείς της 33χρονης κατηγορουμένης, αλλά και φίλους του ζευγαριού που γνώριζαν τι συνέβαινε στο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», δέκα είναι τα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν και αναμένεται να ρίξουν «φως» στην υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Ποιοι είναι

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δέκα αυτά άτομα είναι: ο Μάνος Δασκαλάκης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η Ελένη Λεγάτου (μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου), ο πατριός της κατηγορούμενης, ο πεθερός (Γιώργος Ναβλοούρος) και η πεθερά της (Ελένη Νταβλούρου), η «νονά» της Τζωρτζίνας, ο «Γιαννάκης» (η εξωσυζυγική σχέση της Ρούλας), μία γειτόνισσα του ζευγαριού καθώς και φιλικό πρόσωπο των Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη που κρατούσε συχνά την Τζωρτζίνα όταν χρειαζόταν στο σπίτι της.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιδότηση καυσίμων: «Κλείδωσε» το Fuel Pass για τους επόμενους μήνες
Επόμενο άρθροΡόδος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο 75χρονου – Βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα