Νέα στοιχεία για την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η 9χρονη είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι. Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου που παρουσίασε το Star είναι αποκαλυπτική.

Σύμφωνα με την εν λόγω μαρτυρία, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Το στοιχείο που απέκρυψε η Ρούλα από τους γιατρούς

Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας. «Το έκανε αυτοβούλως» υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

«Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου 7 μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου» είπε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Μπορεί η βραδυκαρδία να προκληθεί από έλλειψη οξυγόνου ή από χορήγηση ουσιών;

Μάλιστα, το Star απευθύνθηκε σε ειδικούς με ένα ερώτημα: Η χορήγηση ουσιών εκτός θεραπευτικής αγωγής, προκαλεί επεισόδια βραδυκαρδίας;

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται από ένα εξωτερικό αίτιο, δηλαδή π.χ. μια δηλητηρίαση η ακόμα και να υπάρχει λόγω της εγκεφαλοπάθειας.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση» απαντά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις καταθέσεις τους οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του Ρίου, θα αναφερθούν στα εννέα «ύποπτα επεισόδια» που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σε περίεργα συμπτώματα όμως αναφέρονται και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Σχεδόν 40 ημέρες μετά την προφυλάκιση της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το μαγκάκι όπως την έχει αποκαλέσει ο δικηγόρος της, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κανένα κακό στα παιδιά της.

Μάλιστα μέσα από την φυλακή παρακολουθεί όσα λέγονται για την ίδια και τους θανάτους των τριών κοριτσιών, προχωρά σε εξώδικα όταν διαφωνεί με τις αποκαλύψεις που γίνονται.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή – Έως 30 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος
Επόμενο άρθροΠώς να διατηρήσετε το κινητό σας τηλέφωνο… «σαν καινούργιο»