“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων ο Κώστας Ακριβόπουλος, πατέρας της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Με καταγωγή από την Βρύναινα τέλειωσε το Ελληνικό Σχολείο Αλμυρού και την Εμπορική σχολή Βόλου. Στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και κατόρθωσε να διοριστεί στην Εμπορική Τράπεζα.

Στην περίοδο της χούντας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω των πολλών…άδικων και συχνών μεταθέσεων. Αναγκάστηκε για λίγα χρόνια να μπαρκάρει στο Εμπορικό ναυτικό για να ζήσει την οικογενειά του… Μετά την πτώση της δικτατορίας επαναπροσλήφθηκε στην τράπεζα όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, παράλληλα με το πλούσιο πολιτιστικό έργο που άφησε στην Λέσχη Τραπεζοϋπαλλήλων Βόλου.

Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου με την Δημοκρατική Συνεργασία και Δήμαρχο τον Μιχάλη Κουντούρη, με τον οποίο ήταν συγκάτοικοι στα φοιτητικά τους χρόνια.

“…Ο μπάρμπα Κώστας ήταν ένας πραγματικός μαχητής από τα παιδικά του χρόνια… καθώς στην περίοδο της κατοχής αναγκάστηκε να μπει στην βιοπάλη προκειμένου να βοηθήσει την μητέρα του για να επιβιώσουν και τα άλλα του δύο αδέλφια… Όσοι γνωρίσαμε από κοντά τον μπάρμπα Κώστα…οι κάτοικοι του Αγίου Ονουφρίου..των Ανωβολιώτικων χωριών.. του ευρύτερου Βόλου..θα θυμούνται πάντα έναν πραγματικό άνθρωπο με υψηλά ιδανικά…πάντα σε δράση.. ποικιλόμορφα ενημερωμένο…γνήσιο αγωνιστή..”, γράφει σε ανάρτησή του ο Αργύρης Αντάμης.

 

Προηγούμενο άρθροΑχαΐα: Πέθανε ο πατέρας της εγκύου που είχε βρει ασφυκτικό θάνατο στη Marfin
Επόμενο άρθροΑποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή και Κούλουμα από τον Δήμο Βόλου στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου και τη Νέα Αγχίαλο